Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Szilagyi Zsolt este noul preşedinte al PPMT

Congresul extraordinar al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), într-o şedinţă cu uşile închise, l-a ales sâmbătă seară, la Târgu Mureş, pe Szilagyi Zsolt în fruntea formaţiunii, după ce ceilalţi patru nominalizaţi ai organizaţiilor judeţene, inclusiv fostul lider Toro T. Tibor, au decis să se retragă din cursă. 

"Mă onorează această încredere, care simt că a fost manifestată încă înainte de congres. În viaţa partidului trebuie să înceapă o perioadă nouă, foarte multă muncă, o muncă sârguincioasă, fiindcă obiectivul principal pentru noi este ca la alegerile locale din primăvara anului 2016 să avem rezultate mult mai bune. Dorim să continuăm, din punct de vedere programatic, acea linie, acel program pe care l-am prezentat cu ocazia alegerilor prezidenţiale. Vrem să relansăm dialogul şi mesajul nostru către românii din Transilvania, deoarece Transilvania, Ardealul, este patria noastră comună şi, chiar dacă suntem un partid regional şi regionalist, vecinii şi aliaţii noştri sunt naţiile băştinaşe care trăiesc împreună cu noi, de secole, în Transilvania: românii, saşii, şvabii şi toate naţiile care merită mai mult", a declarat presei Szilagyi Zsolt, imediat după alegerea sa. 

Acesta a spus că nominalizarea sa întrunit un consens destul de mare în partid şi că trebuie să onoreze aşteptările membrilor PPMT. 

Szilagyi Zsolt a precizat că PPMT luptă categoric împotriva corupţiei şi consideră că România poate fi relansată iar în acest sens formaţiunea sa va pregăti un program şi o echipă pentru alegerile locale. 

Printre proiectele pe care doreşte să le promoveze în mandatul său se regăseşte regionalismul modern european, despre care spune că pentru PPMT "este o valoare fundamentală". 

"România este, din păcate, un stat ultra-centralizat, care şi-a dovedit ineficienţa. Programul nostru se bazează pe ideea regionalismului, pe faptul că deciziile şi banul public plătit de contribuabil să rămână mult mai aproape de cetăţean. Astfel, ardelenii, bănăţenii, dobrogenii vor avea o putere mult mai mare să decidă. Bineînţeles că alegerile locale vor focusa şi vor aduce la suprafaţă problemele locale, organizaţiile noastre locale trebuie să lucreze mult mai mult ca să identifice aceste probleme şi să dea un răspuns care este credibil, din oferta noastră", a susţinut noul preşedinte al PPMT. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.