Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arma lăudată de Dimitri Medvedev: Este, fără îndoială, superior Leopard, Challenger sau Abrams

VKontacte
Dmitri Medvedev

Tancul principal de luptă rus T-90M „Proryv” eclipsează tancurile Leopard și Abrams fabricate în Occident prin caracteristicile sale de performanță, a declarat joi vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, într-un interviu cu instituțiile de presă ruse și utilizatorii rețelei de socializare VKontakte.

„Producem tipuri demne de armament, echipamente militare și speciale și sisteme de arme. Numele mărcilor sunt bine cunoscute și pot menționa doar câteva dintre ele. Este destul de evident că, să zicem, T-90M „Proryv” este cel mai nou tanc al nostru Dar, după părerea mea, acesta este cel mai bun tanc din lume. Din lume! Este, fără îndoială, superior Leopard, Challenger sau Abrams, mai ales în ceea ce privește caracteristicile de performanță și masa sa", a spus Medvedev. .

Politicienii au evidențiat manevrabilitatea, viteza și eficiența în luptă a tancului rusesc.

În situația actuală, „cel mai important este să producem toate acestea în cantitatea necesară”, a subliniat Medvedev.

În acest scop, în Rusia sunt lansate noi facilităţi de producţie, a adăugat el.

„În urmă cu ceva timp, nu ne-am gândit la asta, dar lansarea de noi instalații de producție a armelor a devenit o necesitate. Permiteți-mi să vă reamintesc că Uniunea Sovietică a avut nevoie de câțiva ani pentru a atinge cel puțin un echilibru cu Germania hitlerită în perioada 1941-  1945. Marele Război Patriotic și armele nu au apărut dintr-o dată, așa cum a fost cazul T-34 [tanc], Katyusha [sistemul de lansare multiplă de rachete] și alte armamente", a subliniat Medvedev.

Vorbind despre suficiența livrărilor de armuri către trupele ruse, politicianul a sugerat „să se calculeze cât de mult ar primi inamicul nostru chiar și pornind de la cele mai optimiste estimări”. „Astfel, vei primi răspunsul”, a spus el.

Medvedev a sugerat în glumă o metodă prin care să încurajeze managerii întreprinderilor de apărare să lucreze și mai bine.

„Am citit recent telegramele comandantului șef suprem, Josef Vissarionovici Stalin, despre problemele industriei de apărare. Nu vă voi spune despre asta chiar acum, deoarece nu vreau să trec înainte și vreau să citesc aceste telegrame la fabrică să-i înveselească pe directori. Merită să fie amintiți", au spus politicienii.

"Inamicii noștri au crezut că industria noastră se va prăbuși, adică vom extinde totul. Iată discuțiile lor nesfârșite: "Obuzele s-au terminat, tancurile s-au terminat, rachetele s-au terminat și așa mai departe", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.