Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

T-Mobile a anunţat joi că a fost victima atac cibernetic. Care au fost lucrurile vizate de hackerii

t-mobile
t-mobile

Operatorul american de telefonie mobilă T-Mobile a anunţat joi că a fost victima atac cibernetic care a afectat datele a 37 de milioane de clienţi, relatează AFP, citat de Agerpres.

Compania şi-a dat seama pe 5 ianuarie că un "actor rău intenţionat" a reuşit să se infiltreze în sistemul său informatic şi era pe cale de a sifona informaţii fără a fi autorizat să facă acest lucru, detaliază un document bursier.

T-Mobile a reuşit să descopere sursa scurgerii de informaţii şi să o remedieze în mai puţin de 24 de ore şi consideră că restul sistemelor sale nu au fost afectate. Compania a stabilit ulterior că atacul a început probabil în jurul datei de 25 noiembrie.

Informaţiile piratate includ numele, adresa, e-mailul, numărul de telefon, data naşterii şi numărul de cont la T-Mobile.

Ele nu includ numere de card de credit sau de securitate socială, informaţii fiscale sau parole, a precizat T-Mobile.

"Conturile şi finanţele clienţilor nu ar trebui să fie puse în pericol direct de acest eveniment", a afirmat compania, controlată de Deutsche Telekom.

O anchetă internă este încă în desfăşurare şi autorităţile au fost sesizate. Clienţii afectaţi vor fi, de asemenea, avertizaţi.

Se aşteaptă ca incidentul să genereze cheltuieli importante, dar nu ar trebui să afecteze în mod semnificativ operaţiunile companiei, a spus T-Mobile.

Compania a fost deja victima unui atac cibernetic major în 2021, care a afectat datele a 76,6 milioane de rezidenţi americani.

Ea a fost de acord în vara trecută să plătească 350 de milioane de dolari pentru a soluţiona procesele introduse de reclamanţi în contextul unei acţiuni colective şi să aloce 150 de milioane de dolari pentru protecţia datelor şi securitate cibernetică în 2022 şi 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.