Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

T-Mobile investighează un potențialul hack de date pentru 100 de milioane de clienți

telekom

Gigantul american de telecomunicații T-Mobile analizează o presupusă încălcare masivă a datelor care ar fi putut compromite mai mult de 100 de milioane de utilizatori.

T-Mobile investighează o presupusă încălcare a datelor susținută de autorul postării pe un forum subteran. Raportul spune ca revendicările hacker să fi obținut date cu privire la mai mult de 100 de milioane de clienți din serverele T-Mobile.

Vânzătorul solicită 6 BTC - aproximativ 287.000 de dolari la prețuri curente, în schimbul unor date.

Informațiile includ numere de securitate socială, numere de telefon, nume, adrese fizice, numere unice IMEI și informații despre permisul de conducere.

Vânzătorul a declarat presei că vinde în privat majoritatea datelor în acest moment, dar va preda un subset de date care conține 30 de milioane de numere de securitate socială și permise de conducere pentru răscumpărarea BTC.

Referindu-se la alerta și răspunsul potențial al T-Mobile la încălcare, hackerul a spus „Cred că au aflat deja pentru că am pierdut accesul la serverele backdoored”.

Un purtător de cuvânt al T-Mobile a spus că compania este „conștientă de revendicările făcute într-un forum subteran” și „investighează în mod activ validitatea acestora”, adăugând: „Nu avem informații suplimentare de împărtășit în acest moment”.

Nu este prima dată când T-Mobile se află în centrul unui scandal de securitate cibernetică. În februarie, operatorul de telefonie mobilă a fost dat în judecată de o victimă care a pierdut 450.000 de dolari în bitcoin într-un atac SIM-swap.

Un atac SIM-swap are loc atunci când numărul de telefon mobil al victimei este furat. Aceasta poate fi apoi utilizată pentru a deturna conturile online și financiare ale victimei prin interceptarea mesajelor automate sau a apelurilor telefonice care sunt utilizate pentru măsuri de securitate de autentificare cu doi factori.

În acest caz, victima Calvin Cheng a acuzat T-Mobile că nu a implementat politici de securitate adecvate pentru a preveni accesul neautorizat la conturile clienților săi.

T-Mobile a fost trimis în judecată și în iulie 2020 de către CEO-ul unei firme criptografice pentru o serie de swap-uri de SIM care au dus la pierderea activelor digitale în valoare de 8,7 milioane de dolari.

În luna aprilie a acestui an, producătorul de portofele hardware, Ledger, s-a confruntat cu un proces de acțiune colectivă cu privire la încălcarea majoră a datelor care a văzut furate datele personale ale 270.000 de clienți în perioada aprilie - iunie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.