Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tacâmurile din plastic vor fi interzise în localurile din Seattle. Nerespectarea noii măsuri ecologice va atrage după sine amenzi

tacamuri de plastic

În oraşul american Seattle a intrat de duminică în vigoare un nou regulament care interzice celor peste 5.000 de restaurante, cafenele şi centre alimentare distribuirea de paie şi tacâmuri din plastic, o măsură care dacă va fi încălcată va duce la plata unei amenzi care porneşte de la 250 de dolari, relatează EFE, informează Agerpres.

Măsura face din Seattle primul mare oraş american ce interzice astfel de articole din plastic, care merg de la paie şi până la furculiţe, linguriţe sau cuţite din plastic. În cazul în care clientul solicită un astfel de articol, localul va trebui să-i ofere o alternativă.

Noul regulament încearcă să reducă astfel deşeurile din plastic şi prevede ca pentru obiectele şi paharele de unică folosinţă localurile trebuie să aibă opţiuni alternative, având eticheta „reciclabil” şi realizate din materiale „prietenoase” cu natura.

Vezi și: Stare de alertă în California. Autoritățile au dispus evacuări

Nerespectarea noului regulament presupune o amendă care porneşte de la 250 de dolari, deşi autorităţile au precizat că în prima jumătate a anului măsura este menită să ajute în primul rând localurile să „respecte” această normativă.

Legea se aplică tuturor companiilor din sectorul alimentar precum şi restaurantelor, cafenelelor, rulotelor care servesc mâncare şi chiar bufetelor instituţiilor.

Această interdicţie intervine după ce 150 de firme au participat la campania „Strawless in Seattle”, promovată de fundaţia Lonely Whale în septembrie anul trecut, care şi-a propus renunţarea la paiele din plastic. Conform susţinătorilor acestei campanii, la Seattle, peste 2,3 milioane de paie din plastic ajung anual la gunoi sau în sistemul de canalizare al oraşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.