Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tactică șocantă a rușilor pe front - Contraofensiva ucraineană, încetinită și cu mine plasate în trupurile soldaților uciși

mine antipersonal

Trupele rusești de ocupație au semănat mine și capcane pe sute de kilometri de front ucrainean, o tactică pe care comandanții Kievului o descriu ca fiind principalul motiv pentru care contraofensiva de vară mult așteptată a încetinit, notează Sky News.

În prima lună a contraofensivei din iunie, minele terestre au provocat un număr colosal de victime, a declarat Oleksandr, un anestezist din Brigada 128 care tratează răni pe câmpul de luptă într-un spital de campanie din linia întâi.

De când minele i-au forțat pe comandanți să încetinească înaintarea, numărul răniților care ajung la spitalul său a scăzut considerabil.

Un genist pe nume Volodimir a declarat că se afla pe linia frontului și își făcea treaba când echipa sa a găsit cadavrele unor trupe rusești într-o poziție abandonată.

"Erau trei sau patru morți de-ai lor", a spus bărbatul de 47 de ani.

"Doi băieți zăceau unul peste altul, ceea ce ne-a făcut să avem suspiciuni, pentru că dacă ar fi fost o explozie ar fi fost aruncați în direcții diferite, dar aici, unul stă întins peste celălalt.

"Am făcut bine că nu i-am atins, pentru că atunci când am ajuns acolo cu un „pisoi”, am văzut că sub ele era o mină PM".

"Pisoiul" este un cârlig de oțel pliabil pe care geniștii îl folosesc pentru a debloca capcanele, poreclit pentru cleștele său retractabil care care iese ca niște gheare de pisică.

PM este o mină antipersonal din epoca sovietică.

"A explodat și i-a aruncat în aer pe amândoi, dar am rămas în siguranță, slavă Domnului", a spus el.

"Pierdem câte un genist în fiecare zi, fie rănit, fie mort. Este o muncă periculoasă. Și indiferent dacă o întreagă brigadă avansează sau dacă aproximativ 12 băieți pleacă în misiune, întotdeauna geniștii sunt primii care pleacă. Este foarte periculos."

Rușii "minează totul". Uși deschise, cutii și lăzi, chiar și jucării", a spus el. Chiar și pe proprii lor morți: "Ei știu că grupurile noastre de evacuare medicală ridică răniții și morții, sub care găsesc apoi acești explozibili. Iar acest lucru este foarte periculos pentru noi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.