Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Hagibis în Japonia: doi morţi, nouă dispăruţi, 80 de răniţi

Taifunul Hagibis

Taifunul Hagibis, unul dintre cele mai puternice care au lovit vreodată Tokyo, a paralizat sâmbătă capitala Japoniei, forţând milioane de oameni să rămână în case şi făcând ca străzile să fie goale. Două persoane au murit, râuri s-au revărsat şi s-au înregistrat daune semnificative, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit în apropiere de Tokyo, sâmbătă, într-o maşină răsturnată de vântul puternic, iar altă persoană a decedat după ce a fost luată de ape cu maşină cu tot. Nouă persoane sunt dispărute în urma alunecărilor de teren şi inundaţiilor.

Autorităţile au lansat recomandări şi ordine de evacuare pentru peste şase milioane de oameni în întreaga Japonie. S-au semnalat până acum 80 de cazuri de răniţi şi peste 270.000 de gospodării au rămas fără curent electric.

Citește și: Atac cu sticle incendiare într-o staţie de metrou din Hong Kong

Taifunul, despre care autorităţile spune că ar putea fi cel mai puternic care a lovit Japonia din 1958 până acum, a adus precipitaţii record în multe regiuni, inclusiv în staţiunea Hakone.

Taifunul Hagibis a lovit sâmbătă seară principala insulă a Japoniei, Honshu. La scrut timp după, la Tokyo s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea 5.7.

Agenţia japoneză de Meteorologie a emis cel mai înalt nivel de alertă pentru 12 prefecturi, avertizând în privinţa precipitaţiilor în cantităţi importante. Ulterior, agenţia a coborât nivelul de alertă în câteva prefecturi, inclusiv în Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.