Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taina CONFESIUNII la catolici practicată ÎN PARCARE în Polonia - Măsura inedită găsită de preoții polonezi

www.thebrag.com
Masuri polonez preot

În faţa unei biserici din Varşovia un preot cu mască de protecţie aşezat în maşină îl ascultă pe un penitent aflat într-un vehicul parcat alături. Odată cu apropierea Paştelui, sărbătorit duminică, toţi catolicii polonezi trebuie să-şi mărturisească păcatele, iar cum bisericile sunt închise, pentru mulţi soluţia găsită este practicarea tainei confesiunii într-o parcare, relatează AFP miercuri, citată de Agerpres.

"Asta nu schimbă nimic, pentru că mărturisirea păcatelor nu este un loc, este un sacrament", explică Marcin, de 44 ani, angajat al clubului sportiv Legia Varşovia.

"Mi s-a întâmplat deja în numeroase rânduri să-mi mărturisesc păcatele în diverse locuri, în picioare, mergând, sau în genunchi, într-un confesional", adaugă el.

Mai multe maşini aşteaptă cu răbdare la coadă pentru a ajunge lângă automobilul preotului, în faţa imensului Templu al Providenţei Divine, aflat în sudul Varşoviei, însă unii credincioşi vin şi pe jos, mulţi dintre ei purtând măşti de protecţie. "Confesiune în parcare", îi anunţă un afiş pe cei care încă nu au aflat acest lucru.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

"Este straniu, mă simt ciudat", recunoaşte Karolina, o contabilă de circa 40 de ani. "Însă pentru siguranţă şi pentru a ne putea mărturisi păcatele cu senitătate cred că este bine", adaugă ea.

Confesionalele "drive-in" au fost lansate săptămâna trecută şi în alte oraşe din Polonia, preoţii inspirându-se din exemplul confraţilor lor americani.

În contextul pandemiei actuale, Episcopia a reamintit că nu este valabilă confesiunea prin telefon sau pe internet, dar a precizat că aceasta este permisă şi în alte locuri în afară de biserică şi confesional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.