Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari ]n alimentarea cu curent ]n Taiwan dupa oprirea neașteptată a unei mari centrale în dudul țării

Locuitorii Taiwanului s-au confruntat joi cu întreruperi în furnizarea energiei electrice cauzate de oprirea neaşteptată a unei centrale electrice din sudul ţării, informează DPA.

Rezidenţii au primit mesaje de alertă pe telefoanele mobile prin care guvernul îi înştiinţa că sistemul nu are suficientă capacitate energetică din cauza întreruperii funcţionării Hsinta Power Plant, care se află în Kaohsiung City, în sudul insulei, scrie agerpres.ro.

Potrivit companiei de stat Taiwan Power Company, care administrează centrala, pana a fost declanşată de o defecţiune la o substaţie de distribuţie.

Circa 6,17 milioane de locuinţe din câteva zone ale insulei, inclusiv Taipei, au fost afectate, potrivit Ministerului Afacerilor Economice.

În urma întreruperii bruşte a alimentării cu energie electrică, au existat informaţii despre persoane speriate, care au rămas blocate în lift. Între timp, companiile producătoare de semiconductori au spus că au adoptat măsuri active pentru a minimiza eventualul impact asupra operaţiunilor pe care le desfăşoară, a relatat agenţia de stat Central News Agency.

Într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare, preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, le-a cerut rezidenţilor să rămână calmi, spunând că guvernul va rezolva defecţiunile şi va clarifica situaţia pe cât de repede posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.