Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul a început pregătirile de război: autoritățile, exercițiu pentru a pregăti un atac aerian al Chinei/ Video

taiwan

Autoritățile din Taiwan organizează luni un amplu exercițiu pentru a pregăti populația în cazul unui atac aerian. Exercițiul are loc pe fondul tensiunilor în creștere dintre Taiwan și China, potrivit Reuters.

Drumurile s-au golit și oamenii au primit ordin să rămână în case în anumite părți din Taiwan, inclusiv în capitala Taipei, luni, pentru un exercițiu de raid aerian, în contextul în care insula își intensifică pregătirile în cazul unui atac chinezesc, informează Mediafax.

Sirenele au sunat pentru exercițiile de evacuare obligatorie a străzilor, care au închis efectiv mai multe localități din nordul Taiwanului timp de 30 de minute.

De asemenea, o „alertă de rachete", care le cerea oamenilor să se adăpostească, a fost trimisă prin SMS.

„Este necesar să facem pregătiri în cazul unui război", a declarat primarul din Taipei, Ko Wen-je.

Exercițiul de luni a fost numit Wan An, care înseamnă pace veșnică. În Taipei, poliția a ordonat vehiculelor să stea pe marginea drumului, iar trecătorilor li s-a spus să se adăpostească. Magazinele și restaurantele și-au coborât obloanele și au stins luminile pentru a evita să devină o țintă în cazul unui atac pe timp de noapte.

Pompierii au exersat stingerea unui incendiu declanșat de un atac cu rachete. Sirenele au sunat 30 de minute mai târziu pentru a anunța încheierea exercițiului.

Exercițiile periodice de raid aerian sunt impuse prin lege în Taiwan. Insula și-a ridicat nivelul de alertă de la invazia rusă în Ucraina, chiar dacă nu a raportat nicio activitate militară chineză neobișnuită. Alte părți ale Taiwanului vor efectua exerciții de evacuare stradală în această săptămână. Exercițiul a fost anulat în ultimii doi ani din cauza COVID-19.

China revendică Taiwanul, guvernat în mod democratic, ca fiind teritoriul său și nu a exclus niciodată posibilitatea de a cuceri insula prin forță. Taiwanul respinge revendicările de suveranitate ale Chinei și anunță că se va apăra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.