Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul condamnă încălcarea de către Rusia a suveranităţii Ucrainei

Operation World
Taiwan

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, a condamnat miercuri încălcarea de către Rusia a suveranităţii Ucrainei şi a ordonat armatei insulei să crească vigilenţa faţă de activităţile militare din regiunea sa şi împotriva dezinformărilor, transmit AFP şi Reuters.

'Guvernul nostru condamnă încălcarea de către Rusia a suveranităţii Ucrainei (...) şi îndeamnă toate părţile să continue să rezolve diferendele prin mijloace paşnice şi raţionale', a declarat Tsai, în timpul unei reuniuni a grupului de lucru cu privire la criza din Ucraina, înfiinţat în cadrul Consiliului de securitate naţională, potrivit Agerpres.

Aflată ea însăşi sub ameninţarea unei invazii a Chinei vecine, insula autoguvernată monitorizează cu atenţie criza din Ucraina.

China, care revendică suveranitatea asupra Taiwanului, şi-a intensificat activitatea militară în apropierea insulei în ultimii doi ani, însă Taiwanul nu a raportat manevre neobişnuite ale forţelor chineze în zilele din urmă, când tensiunile din criza ucraineană s-au acutizat.

Preşedinta a descris Taiwanul şi Ucraina drept 'fundamental diferite în termeni de geostrategie, de mediu geografic şi de importanţă a lanţurilor de aprovizionare internaţionale', făcând referire la rolul insulei de pilon major al economiei mondiale, mai ales prin industria sa de semiconductori.

'Însă, în faţa forţelor externe care încearcă să manipuleze situaţia din Ucraina şi să afecteze moralul societăţii taiwaneze, toate unităţile guvernamentale trebuie să-şi sporească vigilenţa faţă de războiul cognitiv lansat de forţe externe şi colaboratori locali', a adăugat ea.

În criza actuală din Ucraina, Beijingul a adoptat o atitudine prudentă, oferind în acelaşi timp un sprijin în creştere preşedintelui rus Vladimir Putin.

La începutul lunii, China şi Rusia au semnat o declaraţie comună în care se pun de acord asupra unor obiective de politică externă, printre care respingerea unei noi extinderi a NATO şi restituirea Taiwanului către China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.