Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul hărțuit de aviația chineză - Număr record de incursiuni în 2020

Operation World
Taiwan

Avioanele militare chineze au efectuat anul trecut 380 de incursiuni în zona de apărare a Taiwanului, un nivel record, a anunţat un reprezentant al Ministerului apărării taiwanez, transmite AFP potrivit Agerpres.

Taiwanul, ce se bucură de un sistem democratic, trăieşte sub ameninţarea constantă a Chinei, care consideră insula drept provincie rebelă de-a sa, comentează sursa citată.

Tensiunile dintre cele două maluri ale strâmtorii Taiwan au sporit după alegerea lui Tsai Ing-wen în funcţia de preşedinte al Taiwanului, în 2016, dar ele au atins un maxim anul trecut prin ritmul fără precedent al incursiunilor aviaţiei chineze în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ), scrie AFP.

''Cele 380 de incursiuni în sud-vestul de ADIZ în 2020 au fost mult mai frecvente decât în trecut. Acest lucru constituie o ameninţare pentru securitatea regională şi naţională'', a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării taiwanez, Shih Shun-wen.

Avioanele chineze au vizat această zonă ''pentru a testa răspunsul militar, pentru a exercita o presiune asupra apărării noastre aeriene şi pentru a reduce spaţiul aerian necesar activităţilor noastre'', a adăugat el.

În 1996, cu puţin timp înaintea primelor alegeri prezidenţiale cu vot universal din Taiwan, Beijingul a procedat la tiruri de rachete, provocând o desfăşurare navală americană în regiune

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.