Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul ia în considerare acordarea de azil protestatarilor din Hong Kong

afp
protest hong kong

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a declarat că administraţia sa va lua în considerare acordarea de azil protestatarilor din Hong Kong din considerente umanitare, au relatat vineri media de stat, citate de DPA potrivit Agerpres.

Comentariile lui Tsai au fost făcute joi noapte pe insula St Lucia, ultima oprire a vizitei sale de stat la aliaţii din Caraibe ai Taiwanului, ca răspuns la informaţii că unii protestatari din Hong Kong, care au luat cu asalt sediul legislativului oraşului la 1 iulie, intenţionează să ceară azil în Taiwan.

Consiliul pentru afaceri continentale din Taiwan, care coordonează politicile insulei faţă de China, a refuzat să confirme joi noapte dacă a fost contactat de protestatari cu solicitarea de azil politic, a relatat agenţia de presă de stat Central News Agency.

Consiliul a declarat că dacă Taiwanul primeşte cereri de la rezidenţi din Hong Kong pentru azil politic, agenţiile guvernamentale relevante se vor ocupa de cazuri în conformitate cu legea bazată pe principiul protecţiei drepturilor omului.

În Hong Kong, oraş chinez semiautonom, tensiunile între protestatari şi autorităţi continuă de la manifestaţiile împotriva unei controversate legi a extrădării la care au luat parte milioane de locuitori.

Tsai a cerut guvernului din Hong Kong să abordeze preocupările protestatarilor.

La începutul acestui an, Tsai a denunţat planul preşedintelui chinez Xi Jinping de a aplica în Taiwan acelaşi principiu "O ţară, două sisteme" pe care îl aplică în Hong Kong, numindu-l o ameninţare la adresa "stilului de viaţă liber şi democratic" al insulei autoguvernate.

Taiwanul are propriul guvern din 1949, când naţionaliştii chinezi au fugit acolo după ce au pierdut un război civil cu comuniştii. Beijingul consideră Taiwanul parte a teritoriului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.