Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul îi cere Chinei să mențină pacea

china si taiwan

Preşedintele taiwanez Tsai Ing-wen a afirmat sâmbătă că Beijingul ar trebui ''să împartă responsabilitatea'' menţinerii relaţiilor în strâmtoarea dintre Taiwan şi China, relatează agenţia DPA.

Tsai Ing-wen a precizat într-o conferinţă de presă că, de când ea a preluat preşedinţia Taiwanului în mai 2016, atitudinea Beijingului faţă de menţinerea unor relaţii stabile cu Taipeiul s-a deteriorat treptat, scrie agerpres.ro.

''Beijingul se întoarce înapoi la vechea cale a divizării, reprimării şi chiar a intimidării Taiwanului. Sperăm că nu este o decizie luată pe baza politicilor Beijingului'', a declarat preşedinta taiwaneză.

Potrivit declaraţiilor dnei Tsai, atitudinea de prietenie a Taiwanului faţă de China şi de respect faţă de istorie rămâne neschimbată.

DPA notează că, potrivit politicii ''o singură Chină'', Partidul Comunist de guvernământ din China le cere altor ţări să evite recunoaşterea diplomatică formală a Taiwanului, cu toate că Statele Unite ale Americii (SUA) menţin canale informale cu Taiwanul. O convorbire telefonică ce a avut lor pe 2 decembrie între Tsai Ing-wen şi preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a ţinut prima pagină a presei internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.