Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii au anunţat un armistiţiu de trei zile în Afganistan

talibani

Talibanii au anunţat un armistiţiu de trei zile - începând de vineri - în Afganistan, cu sărbătorii musulmane ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Adha, relatează Reuters, potrivit news.ro.

”Pentru ca poporul nostru să poată petrece trei zile de Eid (al-Adha) în încredere şi bucurie, toţi combatanţii au primit instrucţiunea să nu desfăşoare nicio operaţiune”, a anuţat marţi pe Twitter un purtător de cuvţnt taliban, Zabihullah Mujahid.

Însă, în cazul în care talibanii sunt atacaţi de către forţele guvernametale afgane, vor răspunde atacurilor, a avertizat el.

Citește și: Ludovic Orban, declarație controversată: 'i-a rămas mică' Constituția

Violenţele au crescut în intensitate în ultimele săptămâni în Afganistan, în contextul în care un schimb de deţinuţi între Guvernul afgan şi talibani se împotmoleşte.

Statele Unite şi-au exprimat marţi satisfacţia faţă de un nou acord cu priviren la un armistiţiu între Guvernul afgan şi talibani şi speranţa unei începeri rapide a negocierilor interafgane, relatează AFP.

”Salut anunţarea unui armistiţiu” la începutul Eid al-Adha, vineri, a declarat un oficial american de rang înalt la Kabul, Ross Wilson.

”Sper că cele două părţi îşi vor îndeplini angajamentele şi că vor începe rapid negocieri interafgane”, a scris el pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.