Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii au interzis transmiterea ştirilor BBC în trei dintre principalele limbi folosite în Afganistan

blacknews.ro
British Broadcasting Corporation BBC

Talibanii au interzis transmiterea ştirilor BBC în trei dintre principalele limbi folosite în Afganistan, a anunţat luni compania de media britanică, transmite Reuters, relatează Agerpres.

"Buletinele de ştiri TV ale BBC în paştună, persană şi uzbecă au fost scoase din program după ce talibanii le-au ordonat partenerilor noştri de televiziune să renunţe la transmiţătorii internaţionali", a indicat duminică într-un comunicat Tarik Kafala, director pentru limbi străine la BBC World Service.

"Este o evoluţie îngrijorătoare într-un moment de incertitudine şi agitaţie pentru oamenii din Afganistan", a adăugat Kafala, cerând revocarea acestui ordin. Peste şase milioane de afgani urmăresc ştirile BBC săptămânal, a menţionat el.

Un purtător de cuvânt din Ministerul afgan al culturii şi informaţiei nu a răspuns la solicitarea de informaţii a Reuters.

De la preluarea puterii de către talibani la Kabul, în august, militanţi pentru drepturile omului şi jurnalişti şi-au manifestat preocuparea pentru situaţia libertăţii de exprimare în Afganistan, iar ONU a criticat arestarea mai multor ziarişti.

Talibanii susţin că nu îi persecută pe cei cu care nu sunt de acord şi că le asigură tuturor respectarea drepturilor în conformitate cu legea islamică şi cultura afgană, subliniind că toate cazurile de abuz vor fi investigate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.