Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii blochează asistenţa suedeză pentru Afganistan după arderea Coranului la Stockholm

wikipedia.org
coran

Regimul talibanilor a anunţat marţi blocarea tuturor activităţilor Suediei în Afganistan, ca reacţie la manifestaţia de luna trecută cu arderea Coranului în faţa unei moschei din Stockholm, informează Reuters.

Suedia nu mai are ambasadă în Afganistan din 2021, când talibanii au preluat puterea, însă mii de lucrători ai organizaţiei neguvernamentale Comitetul Suedez pentru Afganistan oferă în întreaga ţară ajutoare pentru sănătate, educaţie şi dezvoltarea rurală, potrivit Agerpres.

Întreaga lume musulmană a fost indignată de gestul imigrantului irakian care a ars cartea sfântă a islamului în capitala suedeză, reaminteşte Reuters.

Zabiullah Mujahid, purtător de cuvânt al guvernului taliban, a comunicat că, "după insultarea sfântului Coran şi acordarea permisiunii de a insulta credinţa musulmană (...), Emiratul Islamic din Afganistan ordonă încetarea tuturor activităţilor Suediei în Afganistan".

Comitetul Suedez pentru Afganistan nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta ordinul talibanilor.

Autorităţile afgane nu au precizat ce organizaţii sunt vizate; ajutoarele pentru Afganistan erau deja îngreunate de o serie de restricţii, inclusiv privind participarea femeilor. Reducerea contribuţiilor la planul umanitar anual condus de ONU sugerează că mai multe state donatoare îşi retrag sprijinul financiar pentru ajutorarea Afganistanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.