Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii eliberează ingineri indieni în cadrul unui schimb de prizonieri

talibani

Talibanii au eliberat duminică trei ingineri indieni pe care îi răpiseră, în schimbul a 11 prizonieri talibani, a anunţat luni o sursă guvernamentală de nivel înalt din Afganistan, citată de Reuters.

Inginerii indieni şi un cetăţean afgan făceau parte dintr-un grup de şapte persoane răpite în mai 2018, în timp ce lucrau la o centrală electrică din provincia Baghlan din nordul Afganistanului. Răpirea lor nu fusese revendicată. Un alt inginer indian a fost eliberat în martie, iar soarta celorlalţi prizonieri nu este cunoscută.

Niciunul din talibanii eliberaţi nu aveau funcţii de comandă, a precizat sursa de la Kabul, a cărei identitate nu este dezvăluită de Reuters, deoarece nu era autorizată să furnizeze public informaţiile respective.

Două surse din rândul talibanilor au confirmat că schimbul de prizonieri a avut loc duminică.

Anterior, reprezentantul special al SUA pentru Afganistan, Zalmay Khalizad, se întâlnise cu reprezentanţi ai talibanilor, pentru prima oară după ce preşedintele Donald Trump a decis întreruperea negocierilor privind retragerea trupelor americane. Guvernul afgan a comunicat că potrivit informaţiilor primite întâlnirea a fost dedicată discuţiilor despre răpirea a doi profesori universitari, americanul Kevin King şi australianul Timothy Weeks, la Kabul, de către gruparea Haqqani, afiliată talibanilor.

Ambasada Indiei la Kabul nu a comentat, iar purtătorii de cuvânt ai talibanilor şi ai ambasadei Statelor Unite nu au răspuns.

În perioada când a avut loc răpirea, în Afganistan lucrau circa 150 de ingineri indieni, la diferite proiecte mari de infrastructură.

Răpirea unor cetăţeni străini sau afgani în scop de şantaj este o practică frecventă în Afganistan, iar sărăcia a agravat situaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.