Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii preferă femeile naturale: decizie care le-ar indigna pe unele doamne din Occident

nst.com
talibani

Administrația talibană din Afganistan a ordonat închiderea saloanelor de înfrumusețare în termen de o lună, informează Reuters, cu referire la cel mai recent mesaj al Ministerului Moralității privind restricțiile femeilor afgane în locurile publice.

"Termenul limită pentru închiderea saloanelor de înfrumusețare pentru femei este de o lună", a declarat marți Mohammad Sadiq Akif, purtător de cuvânt al ministerului pentru prevenirea viciului și promovarea integrității.

Măsuri dure împotriva femeilor

Guvernele străine și oficialii ONU au condamnat restricțiile mai stricte asupra femeilor după ce talibanii au revenit la putere în 2021. Anul trecut, autoritățile au închis majoritatea liceelor de fete, au interzis accesul femeilor la universități și au interzis multor femei să lucreze în ambulanța afgană. Multe spații publice, inclusiv băi, săli de sport și parcuri, au fost închise femeilor.

Saloanele de înfrumusețare au apărut în Kabul și în alte orașe afgane la câteva luni după ce talibanii au fost înlăturați la sfârșitul anului 2001, la câteva săptămâni după atacurile din 11 septembrie asupra Statelor Unite. Multe au rămas deschise după ce islamiștii s-au întors la putere acum doi ani, dar cu semne și ferestre închise, oferind unor femei locuri de muncă și clienților lor servicii.

Au invocat legea islamică

Guvernele occidentale și organizațiile internaționale au declarat că restricțiile impuse femeilor împiedică orice posibil progres către recunoașterea internațională a administrației talibane. Administrația declară că respectă drepturile femeilor în conformitate cu interpretarea legii islamice și a obiceiurilor afgane.

În Kabul înaintea summitului ONU au avut loc proteste pentru a îndemna țările străine să nu recunoască oficial guvernul taliban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.