Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânăr băut, prins de polițiști la volanul unei mașini pline cu țigări de contrabandă, în Maramureș

politia de frontiera
țigări frontieră

Un tânăr de 28 de ani, din Maramureș, a fost prins de polițiști la volanul unei mașini în care era o cantitate mare de țigări de contrabandă, provenite din Ucraina. Bărbatul a fost urmărit de agenți în trafic și din cauza vitezei a intrat în gardul unui imobil, conform Mediafax.

Citește și: Demisie BOMBĂ din PRO România - Femeia adusă de Ponta cu SURLE și TRÂMBIȚE a plecat: 'Mi-ai dorit mazilirea'

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliția de Frontieră, un echipaj mobil al poliției de frontieră din Maramureș a observat pe drumul care face legătura între localitățile Petrova și Strâmtura, doua autoturisme care se deplasau în mare viteză.

„Poliţiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri cele două autovehicule, însă conducătorii acestora au ignorat semnalele, continuându-și deplasarea. Echipajul politiei de frontieră a procedat la urmărirea mașinilor, timp în care persoanele care le conduceau au efectuat mai multe manevre agresive, cu intenția de a scăpa de oamenii legii. La scurt timp conducătorul unuia dintre autoturisme a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil şi trecând printr-un gard s-a oprit în curtea unui imobil din apropiere”, se arată în comunicat.

Polițiștii de frontieră au reținut un tânăr în vârstă de 28 ani, din județul Maramureș, iar la fața locului a fost solicitat un echipaj SMURD, deoarece șoferul era rănit, astfel că a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

De asemenea, șoferul a fost testat si cu aparatul etilotest, de către un echipaj din cadrul Secției 2 de Poliție Bogdan Vodă, rezultând o alcoolemie de 0.12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele verificări, în mașină, a fost observată o impresionantă cantitate de țigări, de proveniență ucraineană.

„Polițiștii de frontieră au luat măsuri de cercetare și supraveghere a zonei, iar în apropiere a fost descoperită și a cea de a doua mașină, n care se aflau mai multe colete cu țigări. Ambele autoturisme au fost duse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 32.989 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 386.000 de lei”, se mai arată în comunicat.

Țigările au fost confiscate, iar polițiștii fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul țării. În momentul în care au fost somați, bărbații au abandonat coletele și au dispărut în zona împădurită.

Polițiștii români au informat autoritățile de frontieră ale statului vecin, iar la fața locului au fost descoperite opt colete care conțineau cantitatea de 6.730 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 140.000 lei. Și aceste țigări au fost confiscate, iar în cauză se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit în apropierea frontierei de stat mai multe colete care conțineau cantitatea de 4.000 de pachete cu ţigări în valoare de 46.800 lei. Acestea au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea celor implicați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.