Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânăr fără drept de a conduce autovehicule, reţinut după o urmărire în trafic la Marginea

urmarire tineri retinuti mascati

Un bărbat în vârstă de 23 de ani a fost reţinut după ce a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor şi a fost urmărit în trafic, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, potrivit Agerpres.

Sursa citată a precizat că un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, în timp ce efectua serviciul pe DN 17A, la Marginea, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, marca BMW.

Deoarece şoferul nu a oprit la semnal, echipajul de poliţie rutieră a pornit în urmărirea acestuia cu autospeciala de serviciu, şi anume una dintre cele două autospeciale BMW noi, recent intrate în dotarea poliţiştilor suceveni.

Urmărirea s-a desfăşurat pe o distanţă de aproximativ 5 - 6 km.

Cei doi bărbaţi aflaţi în autoturismul urmărit au abandonat maşina şi au fugit în pădure. Aceştia au fost urmăriţi de către echipajul de poliţie, care i-a somat şi, ulterior, i-a imobilizat.

Conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Rădăuţi, nu avea dreptul de a conduce, fiind cercetat într-un dosar pentru o infracţiune la regimul rutier.

De asemenea, autoturismul figurează cu menţiunea sechestrului.

Faţă de conducătorul autoturismului a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

"Deşi mesajul de fermitate în aplicarea legii este unul cât se poate de clar şi obiectiv, în continuare şoferi iresponsabili încalcă legea şi pun în pericol viaţa proprie, dar şi a altor persoane prin gesturi ce nu respectă măcar o proporţionalitate logică între gravitatea abaterii rutiere, urmările în plan juridic şi potenţialele consecinţe tragice. Neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului rutier nu este doar o contravenţie şi un act de sfidare a legii şi autorităţii, ci poate atrage consecinţe din cele mai grave pentru şoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alţi participanţi la trafic (şoferi sau pietoni) şi chiar pentru poliţiştii care vor desfăşura activităţi de interceptare şi oprire", a spus Ionuţ Epureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.