Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânăr reţinut pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos

catuse politie
Potrivit sursei citate, acesta ar fi accesat fără drept conturile bancare ale unei societăţi comerciale şi ar fi efectuat mai multe transferuri de bani.

"În ziua de 14 decembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Buzău, cu privire la faptul că o persoană ar fi accesat fără drept conturile bancare ale societăţii comerciale pe care o administrează. Din verificări s-a stabilit faptul că în noaptea de 13/14 decembrie a.c., bănuitul, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiul Buzău, ar fi efectuat mai multe transferuri din contul persoanei vătămate către conturile deţinute de acesta", se arată într-un comunicat de presă, remis joi AGERPRES.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii l-au depistat pe tânărul bănuit într-o gară din judeţul Prahova, asupra acestuia fiind găsite mai multe carduri bancare, medii de stocare şi suma de 1500 de lei, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

"Prejudiciul estimat de persoana vătămată este de 600.000 de lei, poliţiştii recuperându-l în proporţie de 95% (...) În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic", se mai arată în comunicat.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău pentru luarea unei măsuri preventive.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.