Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânărul deghizat în Joker, care a rănit cel puțin 18 persoane în Tokyo, 'a vrut să ucidă mulţi oameni' şi s-a pregătit mai multe luni, potrivit poliției

joker

Autorul atacului petrecut duminică într-un tren din Tokyo, care a recunoscut că s-a îmbrăcat ca Joker din "Batman" din admiraţie pentru personaj, a "vrut să ucidă mulţi oameni" şi s-a pregătit mai multe luni, cumpărând de pe internet cuţitul folosit, au transmis marţi poliţia şi media, potrivit Reuters.

Atacatorul a agresat cu cuţitul mai multe persoane şi a declanşat un incendiu într-un tren, în noaptea de Halloween, o sărbătoare foarte populară în Japonia. Pasagerii au început să alerge ţipând pe coridoarele trenului, iar unii au sărit pe fereastră ca să se salveze.

Un bărbat de peste 70 de ani se află în continuare în stare gravă, din cauza rănilor de cuţit din zona toracică, în timp ce alte 16 persoane au primit îngrijiri medicale, cele mai multe în urma inhalării de fum, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

În vârstă de 24 de ani, Kyota Hattori, îmbrăcat în haine colorate ca Joker, a fost arestat la faţa locului, iar ulterior le-a spus anchetatorilor că a vrut să ucidă mulţi oameni şi că îşi doreşte pedeapsa cu moartea, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei.

Într-o înregistrare video, tânărul este văzut stând pe scaun în tren şi fumând, înainte de atac. Kyota Hattori şi-a cumpărat de pe internet cuţitul folosit şi avea asupra sa circa patru litri de butan în recipiente de plastic. În tren se aflau multe persoane îmbrăcate în diverse costume, îndreptându-se spre Tokyo pentru a celebra Halloween.

Kyota Hattori, care le-a spus anchetatorilor că "lucrurile nu mergeau bine la job şi cu prietenii", ar fi început pregătirea atacului încă din iunie, când şi-a dat demisia de la locul de muncă din Fukuoka, oraş din sud-vestul ţării, şi s-a mutat tot mai spre est, locuind diverse perioade în oraşe mari, până când a ajuns la Tokyo în urmă cu o lună, conform relatărilor.

El ar fi ales să acţioneze de Halloween deoarece ştia că Tokyo va fi aglomerat. Şi-a părăsit hotelul în cursul după-amiezii şi a luat un tren spre cartierul Shibuya, popular printre tineri şi faimos pentru petrecerea sa de stradă de Halloween, unde participanţi îmbrăcaţi în diverse costume se adună pentru a se plimba şi pentru a bea.

După aceea, a luat un tren din afara oraşului, dar ulterior s-a mutat în altul, care se îndrepta înapoi spre oraş şi care era plin de oameni, iar atunci a comis atacul, conform relatărilor media, pe care poliţia a refuzat să le confirme.

Ministrul Transporturilor, Tetsuo Saito, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că guvernul le-a transmis companiilor feroviare să crească securitatea pentru a preveni noi atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.