Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tănase Stamule: 'Guvernul încearcă prin ADR să creeze nişte oaze digitale în fiecare instituţie'

stiripesurse.ro
Tanase Stamule

Guvernul încearcă prin Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), punctual, să creeze oaze digitale în fiecare instituţie, pentru ca de acolo să poată creşte organic şi să se digitalizeze instituţiile, a declarat, marţi, Tănase Stamule, consilierul pe probleme economice al premierului României.

"Am făcut special Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) tocmai pentru ca să facem inputuri speciale în sistem, ca să creăm un ecosistem din digitalizare, pentru că dacă vii cu o poveste în care zici: 'De mâine digitalizăm totul', nu te trezeşti decât cu un grup de funcţionari care pun frână. De aceea, prin ADR încercăm punctual să creăm nişte oaze digitale în fiecare instituţie pentru ca de acolo să poată creşte organic şi să se digitalizeze instituţiile", a afirmat Stamule, la cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului "Business Challenge", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu a explodat la adresa lui Ludovic Orban: ‘V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie cu deciziile voastre aberante’ .

Totodată, acesta a subliniat că "în viitoarea structură a fondurilor europene vor fi foarte mulţi bani pentru digitalizarea companiilor, inclusiv dezvoltarea de e-commerce, adică platforme online în care să poată să vândă."

"Nu ştiu dacă aţi văzut pe ghişeul.ro ce explozie de opţiuni am avut. A fost o negociere uriaşă cu fiecare instituţie în parte să poată să treacă online pentru că toţi credeau că o să le luăm joburile prin digitalizare. Inclusiv pe zona aceasta de fintech, pe zona de pieţe noi, trebuie să înţelegem că trebuie să se facă pas cu pas, nu trebuie să fie perceput ca şoc. Eu sunt convins că fintech, digital currency, big data - toată zona asta este de fapt viitorul şi noi nu putem fugi de viitor pentru că el oricum vine", a mai spus consilierul pe probleme economice al premierului României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.