Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un liberal se opune vehement pachetului fiscal pregătit de Guvern: 'Ne introduce în clubul select al țărilor amărâte'

stiripesurse.ro
coalitie pnl psd

Fost consilier de stat la cancelaria premierului în guvernarea Ludovic Orban, liberalul Tănase Stamule acuză luni faptul că 1% impozit pe cifra de afaceri (măsură din pachetul fiscal pregătit de Guvern) mai au state precum Pakistan, Kenya și Uzbekistan, iar „Pachetul Ciolacu ne introduce în clubul select al țărilor amărâte”.

„În urma analizei acestui model de impozitare la nivel global am observat că niciun stat dezvoltat nu aplică această inovație fiscală de sorginte marxistă. Există totuși o serie de țări care au fost sursa de inspirație a consilierilor neocomuniști ai premierului și care au uitat să îi spună acestuia de unde și-au inspirat modelul de taxare. Pentru a întelege nivelul de prosperitate din aceste țări voi lua un singur indicator, respectiv PIB-ul per capita raportat la paritatea puterii de cumpărare pentru a vedea direcția în care ne va duce pachetul Ciolacu dacă nu se va corecta această inepție fiscală”, spune Tănase Stamule.

„Pakistan are 1500 de dolari PIB per capita raportat la anul 2021. Kenya are 2081 de dolari PIB per capita in anul 2021. Uzbekistan are 1983 de dolari PIB per capita in anul 2021. România, cu sistemul fiscal actual, a avut 14858 de dolari PIB per capita in anul 2021. Este foarte greu de înțeles de ce pachetul Ciolacu insistă cu un model de fiscalitate inspirat din cele mai corupte și sărace țări ale lumii. Este posibil ca planul unora care nu țin la România să fie exact de a ne aduce la nivelul socio-economic al acestor țări”, a adăugat acesta.

El se adaugă altor voci din PNL care au criticat pachetul fiscal guvernamental, printre care Robert Sighiartău și Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.