Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tănase Stamule: 'România are un deficit uriaş pe zona de produse procesate'

stiripesurse.ro
Tanase Stamule

România are un deficit de 5-6 miliarde de euro pe segmentul de produse procesate, iar pentru a sprijini acest sector vor fi proiecte ce ar putea beneficia de fonduri europene prin viitoarele programe operaţionale, astfel încât să fie stimulată micro-producţia industrială din zona de agribusiness, a declarat, marţi, Tănase Stamule, consilierul pe probleme economice al premierului României.

"O altă zonă în care ne vom concentra, ca un mesaj direct către mediul de afaceri, este legat de industria procesatoare, pe partea de alimente. Am făcut o analiză destul de complexă pe balanţa comercială în lunile aprilie-mai, împreună cu Academia de Studii Economice - şi dacă scoatem produsele brute pe care le exportăm, vedem că avem un deficit uriaş pe procesare, adică multe miliarde de euro", a afirmat Stamule, la cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului "Business Challenge", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu a explodat la adresa lui Ludovic Orban: ‘V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie cu deciziile voastre aberante’ .

Acesta a subliniat că vor fi programe pe noile programe europene, astfel încât să fie stimulată micro-producţia industrială din zona de agribusiness.

"România are un deficit uriaş pe zona de procesate şi avem nevoie ca să creştem producţia internă pe tot ce înseamnă: de la bulion, la biscuiţi, la ciocolată, la orice, pentru că importăm, mai ales din Ungaria, Polonia şi Cehia masiv acest gen de produse. Vor fi proiecte pe noile programe europene ca să stimulăm micro-producţia industrială din zona de agribusiness în primul rând. Asta este o piaţă. Sunt 5-6 miliarde de euro deficit numai pe bucata aceasta de procesate. Este ceva incredibil", a menţionat Tănase Stamule.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.