Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tănase Stamule: 'Vom lua toate măsurile ca să ţinem economia activă; nu avem niciun interes să revenim la starea de urgenţă'

stiripesurse.ro
Tanase Stamule

Guvernul nu are niciun interes ca România să revină la starea de urgenţă şi va căuta să ia toate măsurile pentru a ţine economia activă, de la garanţii de stat la finanţări din fonduri europene şi la investiţii publice, ca să absoarbă forţa de muncă, a declarat, joi, Tănase Stamule, consilierul pe probleme economice al premierului României.

"Noi nu avem niciun interes să revenim la starea de urgenţă. Economia trebuie să continue să funcţioneze. În starea de urgenţă am avut o pierdere de 3% din PIB, venituri neîncasate la bugetul de stat, iar societatea noastră funcţionează la parametri cât de cât normali, atât timp cât economia este deschisă. (...) Vom căuta să luăm toate măsurile ca să ţinem economia activă, de la garanţii de stat la finanţări din fonduri europene, la investiţii publice, ca să absoarbă forţa de muncă", a susţinut Stamule, la cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului "Business Challenge", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Beatrice Mahler, declarație absolut șocantă: ‘Intrăm în gardă fără locuri, trebuie să intubăm pacienții pe secție’

Potrivit acestuia, vor fi luate măsuri pentru a funcţiona cele mai multe zone economice, în condiţiile în care, din cauza pandemiei, au fost afectate HoReCa, învăţământul, dar şi firmele care organizează evenimente.

"În afară de zonele acestea, mesajul este foarte clar: vrem ca lucrurile să meargă înainte, vrem ca lumea să meargă la muncă, vrem ca firmele să fie active, să producă, să vândă, să-şi dezvolte partea digitală, astfel încât, la sfârşitul pandemiei, să vedem o societate mai bună, mai evoluată, o administraţie publică mai suplă şi companii care şi-au făcut un upgrade digital pentru a fi cât mai competitive pe piaţa naţională, dar şi pe pieţele din zonă", a afirmat consilierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.