Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna: 'Am depus un proiect de lege pentru a reglementa infrastructura de piste de biciclete'

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că a fost depus un proiect de lege de către parlamentarii UDMR pentru reglementarea infrastructurii de piste de biciclete, precizând şi faptul că trebuie regândit Codul Rutier pentru a asigura siguranţa celor care folosesc mijloace alternative de deplasare.

Tanczos Barna a declarat, joi, la evenimentul prilejuit de Ziua Mondială a Bicicletei, că şi în locurile unde este creată infrastructura aceasta este puţin folosită. El a precizat că cei care merg cu bicicleta trebuie să respecte regulile de circulaţie, potrivit news.ro.

“Bicicleta este sănătoasă, se pot întâmpla şi incidente, e bine să vezi cine îţi este alături. Chiar şi un profesionist poate avea parte de incidente minore. (…) Cine se apucă de mersul cu bicicleta cu siguranţă va cădea. E important să respectăm regulile de circulaţie”, a explicat Tanczos.

El a reamintit că Ministerul Mediului a lansat Vinerea Verde, o iniţiativă care recomandă transportul alternativ.

“De atunci, nu doar în zilele de vineri încerc să merg cu metroul la minister. Este o experienţă unică, am revenit la viaţa din perioada studenţiei, am redescoperit Bucureştiul, merg un kilometru pe jos. Este o schimbare semnificativă. Să folosească cetăţenii mijloacele alternative de transport, inclusiv bicicleta”, a explicat ministrul Mediului.

De asemenea, el a anunţat că parlamentarii UDMR au depus un proiect de lege pentru a reglementa infrastructura de piste de biciclete.

“Am depus un proiect de lege în Parlament pentru a reglementa infrastructura de piste de bicicletă. (…) Codul rutier trebuie regândit din acest punct de vedere pentru a asigura siguranţa celor care folosesc mijloace alternative de deplasare”, a explicat ministrul.

El precizat că în emisiile de carbon în marile oraşe provin în proporţie de 50% de la mijloacele de transport în comun, iar soluţiile ar fi de schimbare a parcului auto şi înlocuirea acestora cu mijloace de transport electrice, dar şi realizarea de piste de biciclete şi refacerea trotuarelor, fiind create astfel alternative de transport pentru cetăţeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.