Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna: 'Dacă la țară am încălzi electric o casă de 100 de metri pătrați, ar costa curentul cât nu face casa'

Inquam Photos
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că ţara noastră nu este încă pregătită să treacă la un sistem de încălzire bazat pe energie electrică, dar ar trebui să-și propună asta, chiar dacă ar fi nevoie de câteva zeci de ani.

"Pentru mediu ar fi un lucru bun (trecerea la încălzirea electrică - n.r.), dar suntem conștienți că pentru aceasta ar fi nevoie de dezvoltarea rețelelor, dezvoltare care o să necesite investiții uriașe și timp, de ordinul zecilor de ani probabil, pentru că sistemul actual nu a fost gândit pentru așa ceva", a spus Tanczos Barna, la Digi24.

Într-o gospodărie individuală dintr-o comună, de exemplu, unde nu este magistrală de gaz în apropiere, rămâne varianta pompei de căldură - care este, însă, extrem de scumpă, a arătat Tanczos Barna.

Pentru încălzire mai există varianta energiei electrice, dar și aceasta este foarte scumpă, iar pentru o gospodărie la țară este "inacceptabil" prețul, spune Tanczos Barna.

"Dacă am începe să încălzim cu energie electrică o casă de 100 de metri pătrați la țară, ar costa curentul cât nu face casa, deci în momentul de față nu e o opțiune", a punctat el.

Mai rămâne varianta lemnului, care, spune ministrul mediului, nu poate fi scos din balanța energetică națională.

"Lemnul de foc rămâne o sursă de încălzire la țară și este absolut normal (...). Am discutat săptămâna trecută cu noua conducere Romsilva și deja lucrează la un plan de investiții pentru a asigura depozite de lemn cât mai aproape de cetățeni, acolo unde aceasta este o problemă locală", a anunțat Tanczos Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.