Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna: Trebuie să reducem la minim riscul conflictelor om-urs, obligația noastră este de a proteja viața umană

Inquam Photos / Octav Ganea
tanczos barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține reducerea la minim a riscului conflictelor om-urs care a dus la pierderea de vieți omenești, obligația autorităților fiind de a proteja viața umană.

Tanczos Barna a declarat, miercuri, la TVR Info, că toate studiile recente arată că populația de urs brun este în continuă creștere în România, iar problema trebuie rezolvată în mod responsabil, prin acțiuni ferme.

„Toate datele arată clar și fără echivoc că populația de urs brun este în continuă creștere, iar o creștere accentuată nu poate fi acceptată, pentru că va fi, la un moment dat, în detrimentul speciei, prin suprapopularea unor zone. Trebuie să reducem la minim riscul conflictelor om –urs, pentru că, din păcate, mor foarte mulți concetățeni care sunt atacați de urs în pădure, în gospodărie, la stână, iar obligația noastră este de a proteja viața umană și bunurile create de om”, a spus Tanczos.

Acesta a precizat că intervenția prin prevenție este o metodă uzuală, acceptată în statele membre unde există populație de urs brun, iar România trebuie să revină la această abordare științifică, pragmatică și responsanbilă pentru a proteja viața umană.

Nicio țară europeană nu vrea urși din România

Întrebat dacă exportul de urși nu ar fi soluție care să ducă la diminuarea populației de urși, ministrul Mediului a răspuns că nicio țară europeană nu dorește urșii din România.

„Pur și simplu râd de noi. O țară care a exterminat populația de urs acum 100 de ani nu o să vrea niciodată, Am primit răspunsuri de genul, 'se sperie turiștii, nu mai vrem, se sperie fermierii, vor intra peste fermieri în gospodării, nu mai vrem'.

Trebuie să rezolvăm problema, aici, la noi acasă, nu putem spera la ajutor, de sfaturi e plin sertarul. Este o problemă pe care România trebuie să o rezolve în mod responsabil, pe baze științifice, dar cu acțiuni ferme”, a conchis ministrul Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.