Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TAP se alătură platformei europene de capacitate PRISMA

https://lv.linkedin.com/
Trans Adriatic Pipeline

Pe 31 martie, PRISMA European Capacity Platform GmbH și Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG au semnat un acord care va deschide viitoarele activități de comercializare a capacității de transport a TAP pe platforma PRISMA, unde operatorii de sisteme de transport, operatorii de sisteme de stocare și expeditorii comercializează capacitățile de gaz atât la nivelul pieței primare, cât și la nivel secundar, informează Trend, citand PRISMA, notează trend.az.

„Acordul PRISMA cu TAP este în conformitate cu obiectivul nostru de a crea o piață echitabilă și transparentă, facilitând integrarea și securitatea comerțului cu capacități de gaz.

Prin punerea la dispoziție a secțiunii europene a Coridorului sudic de gaze pe platforma noastră, PRISMA adaugă o cale crucială pentru a asigura stabilitatea și diversitatea aprovizionării cu energie în Europa ”, a declarat compania.

Utilizând platforma unică, oferind standarde și proceduri armonizate și comune pentru rezervarea capacității, TAP va ajuta la integrarea în continuare a piețelor europene, a informat PRISMA.

„TAP care se va alătura PRISMA va adăuga un nou pas esențial către asigurarea integrării și concurenței eficiente pe piața europeană a gazelor naturale prin poziția bine stabilită a PRISMA în centrul piețelor transnaționale”, a declarat Goetz Lincke, directorul general al PRISMA.

„Cu proiectul TAP acum finalizat mai mult de 94%, continuăm să ne concentrăm pe pregătirea operațională și începerea operațiunilor comerciale până la sfârșitul anului.

TAP va aduce o nouă sursă de gaz în Europa, contribuind la un mix energetic mai diversificat și sigur, iar colaborarea noastră cu PRISMA este un element cheie în ceea ce privește oferirea serviciilor noastre ”, a declarat Luca Schieppati, directorul general al TAP.

Proiectul TAP, în valoare de 4,5 miliarde de euro, este unul dintre proiectele energetice prioritare pentru Uniunea Europeană (UE). Proiectul prevede transportul gazelor din Shah Deniz, etapa a 2-a, către țările UE.

Conectându-se la conducta Trans Anatolian (TANAP) de la granița greco-turcă, TAP va traversa Grecia de Nord, Albania și Marea Adriatică înainte de a veni pe uscat în sudul Italiei pentru a se conecta la rețeaua italiană de gaze naturale.

Proiectul se află în prezent în faza de construcție, care a început în 2016.

Odată construit, TAP va oferi o rută de transport directă și rentabilă care va deschide Coridorul de sud, un lanț de gaz lung de 3.500 de kilometri care se întinde de la Marea Caspică până în Europa.

Acționarii TAP includ BP (20 la sută), SOCAR (20 la sută), Snam S.p.A. (20 la sută), Fluxys (19 la sută), Enagás (16 la sută) și Axpo (5 la sută).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.