Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara care pedepsește relațiile în afara căsătoriei: un an de închisoare pentru cei care calcă strâmb

Pinterest
casatorie normala

Parlamentul indonezian a incriminat sexul în afara căsătoriei, atât pentru premarital, cât și pentru adulter, cei care încalcă interdicția se vor confrunta cu până la un an de închisoare, relatează Associated Press.

Vorbim despre modificări aprobate în unanimitate la Codul Penal al țării. Modificările introduse vor afecta în mod egal atât cetățenii țării, cât și străinii. Pachetul de amendamente trebuie semnat acum de președintele Joko Widodo. Codul penal actualizat va intra în vigoare la trei ani după aceea. După cum a explicat Ministerul Justiției, o astfel de perioadă va fi necesară pentru pregătirea legilor necesare și a procedurii de aplicare a legii.

În special, amendamentele aprobate interzic conviețuirea și sexul fără căsătorie. Urmărirea penală pentru încălcarea interdicției are loc în cazul în care soțul/ soția, părinții sau copiii infractorului se plâng de adulter la poliție.

Amendamentul privind ilegalitatea sexului între persoane de același sex nu a fost inclus niciodată în Codul Penal, notează AP.

De asemenea, Codul Penal interzice contracepția. Acesta își păstrează răspunderea penală pentru avort, dar face excepții pentru situațiile în care sarcina amenință viața mamei sau în care sarcina este rezultatul violului.

În plus, Codul Penal introduce interzicerea propagandei ateismului. Până acum, Codul Penal a interzis doar ateismul în sine și respingerea religiei. Islamul, protestantismul, catolicismul, hinduismul, budismul și confucianismul sunt recunoscute prin lege în țară. Puteți obține cinci ani de închisoare pentru blasfemie și până la zece ani pentru legături cu organizațiile pro-comuniste.

De asemenea, noul Cod Penal interzice insultarea președintelui în exercițiu (până la trei ani de închisoare) și a vicepreședintelui, a instituțiilor statului și a ideologiei.

După cum notează AP, mulți activiști pentru drepturile omului au criticat deja modificările aduse Codului penal pentru formulări vagi, potențială corupție și pentru restricționarea drepturilor și libertăților omului.

În Indonezia, s-au făcut încercări de a crea un Cod Penal actualizat de când țara și-a declarat independența față de Țările de Jos în 1949. Politicienii și parlamentarii se luptă de zeci de ani să o adapteze la realitățile complexe ale țării. Ultima dată când proiectul codului penal a fost depus la parlament în 2019, dar președintele i-a convins pe deputați să trimită amendamentele spre revizuire. Versiunea finală a proiectului a fost pregătită în noiembrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.