Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara în care se face doar turism de lux anunță primul său deces de COVID-19: Un bărbat de 34 de ani, cu o boală cronică de ficat

Operation World
Bhutan

Micul regat himalayan al Bhutanului a anunţat vineri primul deces de COVID-19, la circa zece luni după ce a depistat virusul şi a introdus două lockdown-uri pentru a limita răspândirea pandemiei, relatează dpa.

Un bărbat de 34 de ani, care avea o boală cronică de ficat, a fost internat într-un spital din Thimphu, capitala ţării, pe 21 decembrie, unde a fost testat pozitiv la coronavirus, a informat Ministerul Sănătăţii, care a anunţat decesul "cu imensă durere", scrie agerpres.ro.

Citește și: Se complică situația pentru sistemul sanitar din România: Au apărut primele cazuri de gripă ‘normală’

Bhutanul a înregistrat 767 de cazuri de Covid-19 şi a efectuat aproape 316.000 de teste după ce a depistat prima infectare, la un turist american în martie anul trecut.

Această ţară, care se bazează pe turismul de lux, a interzis turismul la puţin timp după aceea şi a impus o carantină obligatorie pentru cetăţenii bhutanezi care reveneau din străinătate.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

Cu o populaţie de 750.000 de persoane, regatul a impus de atunci două lockdown-uri, cu restricţii stricte de deplasare.

Firma de consultanţă Fitch Solutions susţine că Bhutanul a rămas efectiv închis la turismul din exterior după ce a luat decizia de a-şi închide frontierele în martie din cauza pandemiei.

Citește și: Veste bună pentru europeni! UE a încheiat un nou acord cu Pfizer-BioNTech în vederea achiziționării a 300 de milioane de doze

Ministerul Sănătăţii susţine că valul actual al pandemiei este "mult mai mare" decât cel din august, când a fost impus primul lockdown. Ţara a raportat în medie 16 cazuri pe zi de când al doilea lockdown a fost impus, în ultima parte a lui decembrie.

Bhutanul s-a descurcat bine în limitarea răspândirii COVID-19, comparativ cu alte ţări din sudul Asiei, scrie Reuters. India a raportat peste 10,4 milioane de infectări, al doilea cel mai grav bilanţ din lume, după cel din SUA.

Citește și: Premierul României a făcut anunțul! Când va reveni programul Rabla pentru electrocasnice în cursul acestui an

La nivel global, peste 88 de milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19, care a provocat moartea a 1,9 milioane de persoane, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.