Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara pe care SUA o folosesc pentru a-și evacua miile de cetățenii din Israel: Decizia luată de Ambasada SUA din Tel Aviv

Al Jazeera
Rachete Israel

Ambasada SUA în Israel a oferit cetățenilor americani și rudelor lor apropiate evacuarea pe mare de la Haifa la Cipru luni, a declarat duminică un purtător de cuvânt al ambasadei americane, citat de CyprusMail.

Nava, despre care inițial se credea că va ajunge în Cipru duminică seara, este acum așteptată să acosteze în Limassol cu peste 2.000 de pasageri marți dimineața.

La bord se vor afla în principal cetățeni americani care fug de situația tot mai periculoasă din Israel și Gaza.

Sâmbătă, administrația Biden a ordonat personalului care nu se află în situații de urgență să părăsească Israelul și i-a îndemnat pe americanii aflați în Gaza să se îndrepte spre punctul de trecere spre Egipt, în speranța că acesta va fi deschis.

Un avion regal danez a aterizat sâmbătă în Pafos, venind din Israel, cu 80 de pasageri la bord.

Un alt zbor de evacuare organizat de guvernul britanic de la Tel Aviv, cu 18 cetățeni britanici, a sosit de asemenea sâmbătă dimineața la Larnaca, urmând ca alte zboruri să urmeze în zilele următoare.

Potrivit rapoartelor britanice, aeronava utilizată pentru acest zbor de repatriere a fost un Airbus 400M, furnizat de Royal Air Force, deoarece compania comercială contractată inițial pentru a efectua zborurile de repatriere din Israel a întâmpinat dificultăți în ceea ce privește asigurarea.

Printre persoanele evacuate se aflau opt persoane cu dublă cetățenie cipriotă și britanică.

Ministerul de Externe a declarat că zborurile sale sunt disponibile pentru cetățenii britanici, inclusiv pentru cei cu dublă cetățenie, și pentru persoanele aflate în întreținere dacă călătoresc cu un cetățean britanic cu reședința în Regatul Unit.

Fiecare bilet costă 300 de lire sterline, ceea ce, potrivit companiei, „reflectă costurile de operare a zborului”.

Guvernul cipriot a activat marți planul național de acțiune „Estia” pentru primirea persoanelor care fug de conflictul în curs de desfășurare din Israel, de când au sosit o mulțime de avioane și nave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.