Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tarantino şi Miramax au ajuns la un acord în procesul ce vizează NFT-urile asociate Pulp Fiction

humbyvaldes.com
Quentin Tarantino
Celebrul regizor premiat cu Oscar şi studioul Miramax, al cărui sediu se află în Los Angeles, intenţionează să depună documentele prin care solicită încheierea procesului în următoarele două săptămâni, potrivit unei depoziţii ce a fost depusă joi la Tribunalul Federal al statului California.

Într-o declaraţie comună, Tarantino şi reprezentanţii studioului hollywoodian au spus că au rezolvat această neînţelegere şi că aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze din nou în viitor, inclusiv în ceea ce priveşte posibile proiecte asociate unor NFT-uri.

Acest proces a reprezentat una dintre primele dispute legate de drepturile de proprietate intelectuală asociate popularelor bunuri digitale cunoscute sub numele de NFT-uri.

Studioul Miramax, care a distribuit acest film legendar din 1994, l-a dat în judecată pe Quentin Tarantino în noiembrie 2021 după ce furnizorul de tehnologie blockchain Secret Network a anunţat că va comercializa mai multe NFT-uri inspirate din "scene needitate din 'Pulp Fiction'".

În acele documente judiciare, reprezentanţii Miramax au afirmat că studioul hollywoodian deţine toate drepturile de autor asociate filmului "Pulp Fiction", cu excepţia unora specifice rezervate lui Tarantino şi care nu ar acoperi domeniul NFT-urilor. Studioul a cerut instanţei americane să blocheze comercializarea acelor produse digitale.

La rândul său, Quentin Tarantino a declarat în iunie 2022 că procesul ar trebui să fie respins de tribunal, pentru că NFT-urile propuse la vânzare se bazează exclusiv pe scenariul său, iar acesta este acoperit de un contract separat pentru drepturi de autor.

NFT-urile vizate de acest proces conţin fragmente scrise de mână din scenariul filmului "Pulp Fiction" şi comentarii ale regizorului Quentin Tarantino, potrivit documentelor judiciare.

Primul NFT - dintr-o serie de şapte - a fost vândut cu 1,1 milioane de dolari în luna ianuarie, a anunţat Secret Network.

Secret Network a anulat după câteva zile următoarele licitaţii dedicate celorlalte şase NFT-uri, invocând motivul unei "volatilităţi extreme a pieţei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.