Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz uluitor în Târgu Jiu: Medicii au confundat o sarcină de 9 luni cu o hernie intestinală

Radu Pop
stirileprotv.ro
gravida-sarcina

O femeie gravidă a fost operată greșit de medicii din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu, care au confundat sarcina cu o hernie abdominală.

Femeia în vârstă de 35 de ani, din Tismana, gravidă în 9 luni, a ajuns marți la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu dureri, iar aici a fost diagnosticată cu hernie intestinală și dusă de urgență în sala de operație, fără ca medicii să bănuiască faptul că aceasta este însărcinată.

Culmea este nici femeia nu a știut faptul că este însărcinată în 9 luni.

Abia după ce pacientei i s-a făcut anestezie, medicul a realizat că femeia este însărcinată, iar durerile reclamate sunt cele specifice nașterii, astfel că a fost solicitat un medic ginecolog în sala de operație.

Astfel, femeia a dat naștere unei fetițe de 3,2 kilograme, aceasta fiind prima ei sarcină.

Mama și copilul sunt în stare stabilă

Cconducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a deschis o anchetă.

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați în această dimineață (miercuri - n.r.), la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la neonatologie, ambii fiind în stare stabilă de sănătate”, a declarat, pentru Mediafax, Mihaela Floroiu Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

„Există cazuri medicale, demonstrate, cercetate, în care femeia efectiv nu ştie că este însărcinată. Ea s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale, i s-a pus diagnosticul de eventraţie, pentru care s-a şi intervenit şi pe care o şi avea de fapt. Ea zice că nu a ştiut că este însărcinată, în aceste nouă luni nu a fost niciodată la medic. Din ce am putut afla până acum, nu a fost nici măcar la medicul de familie”, a mai declarat Mihaela Ţicleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.