Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târgul de Crăciun din Bucureşti s-a încheiat: peste 900.000 de vizitatori în cele cinci săptămâni

digi24.ro
targ craciun bucuresti

Cu mai mult de 900.000 de vizitatori în cele cinci săptămâni, Târgul din Piaţa Constituţiei a reprezentat una dintre cele mai căutate destinaţii în perioada sărbătorilor de iarnă în Capitală.

Pe parcursul celor cinci săptămâni, sute de mii de bucureşteni şi turişti au vizitat Târgul din Piaţa Constituţiei pentru parcul de distracţii, concerte, cumpărături, street food şi, nu în ultimul rând, întâlniri cu Moş Crăciun, scrie news.ro.

Pe perioada Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, iubitorii fotbalului au urmărit în direct cele 64 de meciuri ale ediţiei, transmise de TVR.

Atmosfera de sărbătoare la Târgul de Crăciun Bucureşti a fost întreţinută de peste 200 de artişti în 57 de recitaluri live. După ce Andra a deschis seria de concerte pe 30 noiembrie, Orchestra Naţională Valahia a marcat Ziua Naţională a României cu cântece şi dansuri populare, iar seara de Sfântul Nicolae a venit cu un cadou muzical adus de soprana Felicia Filip.

Piaţa Constituţiei a devenit neîncăpătoare la concertul rock IRIS Cristi Minculescu, Valter şi Boro, publicul a încins hore şi sârbe la concertele de muzică populară ale lui Ilie Caraş, Florin Grigore, i-a aplaudat pe basarabenii de la Lupii lui Calancea şi colindele folk cântate de Ducu Bertzi şi Mircea Baniciu.

În Piaţa Constituţiei a cântat şi naistul Nicolae Voiculeţ, s-au auzit colindele maramureşene ale proiectului Ma Ra Mu şi muzica bizantină a Mariei Coman. Soprana Ana Cebotari, contratenorul Cezar Ouatu şi Opereta Stars au completat lista artiştilor prezenţi în centrul Capitalei.

Vizitatorii Târgului de Crăciun Bucureşti au petrecut Ajunul şi prima zi de Crăciun alături de Paula Seling şi Narcisa Suciu. Nicu Alifantis a încheiat seria de concerte din Piaţa Constituţiei.

În cele patru weekenduri de concerte, pe scena din Piaţa Constituţiei au urcat nume consacrate ale muzicii corale, precum Corul de Copii Radio, ansambluri folclorice şi formaţii de alămuri, dar şi coruri de copii şi grupuri vocale ale unor şcoli şi licee din Bucureşti înscrise în Programul Naţional Cantus Mundi.

Desfăşurat în perioada 20 noiembrie - 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei, ediţia din acest an a fost organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB / Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.