Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târgul internaţional de bijuterie contemporană `Autor` va avea loc pe 6 și 7 mai la București

Tezaur Investment Grup
bijuterii

Cea de-a 20-a ediţie a Târgului internaţional de bijuterie contemporană Autor reuneşte 60 de designeri de pe patru continente, pe 6 şi 7 mai, în Sala de Bal a Palatului Oscar Maugsch din centrul Bucureştiului.

În cele două zile ale târgului, iubitorii de artă şi bijuterii vor putea vedea în premieră şi achiziţiona peste 3000 de bijuterii unicat, având ocazia rară de a interacţiona cu creatorii acestora, conform Mediafax.

Fondat în 2009 de artistul vizual Dan Pierşinaru, Autor este considerat în prezent unul dintre cele mai importante târguri de bijuterie contemporană şi artistică la nivel internaţional, alături de evenimente de referinţă din toată lumea. Dan Pierşinaru a iniţiat platforma Autor cu scopul de a promova dialogul dintre artişti şi public, făcând-o încă de la prima ediţie un loc de întâlnire favorit pentru iubitorii de bijuterii contemporane, indiferent că sunt cumpărători, designeri, colecţionari de artă, curatori de artă, iubitori de modă, bloggeri sau jurnalişti. Astfel, Autor a reuşit performanţa de a înscrie România pe harta marilor evenimente dedicate expresiei artistice contemporane, atrăgând atenţia designerilor de bijuterii din întreaga lume.

"Anul acesta, Târgul Autor se pregăteşte să celebreze a 20-a ediţie, dovedind cât de preţuită este întâlnirea nemijlocită dintre artişti şi cei care le susţin talentul apreciindu-le unicitatea şi valoarea bijuteriilor pe care le creează. Pentru 2023 promitem o ediţie absolut specială, cu o selecţie incredibilă de designeri din toată lumea, prieteni dintotdeauna ai AUTOR, dar şi tineri aflaţi la început de drum, toţi aducând la Palatul Maugsch creaţii spectaculoase. Autor este locul în care neconvenţionalul devine purtabil şi bijuteria devine o declaraţie diferită în funcţie de energia persoanei care o poartă. E o experienţă unică, multisenzorială, ce trebuie trăită la faţa locului, aşa că vă aşteptăm cu bucurie la Autor", spune Dan Perşinaru.

Mai bine de 1000 de artişti din toată lumea au fost prezentaţi publicului român şi internaţional în cei 14 ani de existenţă ai târgului Autor, atât prin intermediul evenimentului în sine, cât şi printr-o platformă multimedia care le-a oferit conexiunea cu comunitatea iubitorilor de bijuterie contemporană. Printre designerii români prezenţi încă de la primele ediţii se numără creatori recunoscuţi astăzi la nivel internaţional, precum Andra Lupu, Raluca Buzura, Cleopatra Cosuleţ, Miruna Belicovici, Maria Paltin, Ioana Enache, Mihaela Caravan sau Mona Velciov.

Ediţia aniversară îi va reuni la Bucureşti pe cei dintre cei mai talentaţi artişti bijutieri ai momentului din America de Nord şi de Sud, Asia şi Europa, a căror participare a fost atent selectată de un juriu de specialişti recunoscuţi în bijuteria contemporană la nivel internaţional. Pe lângă selecţia la târg - ea însăşi o confirmare a valorii lor - designerii participanţi pot câştiga şi diverse premii ce le pot aduce oportunităţi de pregătire în domeniul lor creativ, precum şi de promovare la nivel internaţional.

Ediţia anterioară a Târgului a primit vizita a peste 3 000 de pasionaţi de bijuterie contemporană, confirmând un interes din ce în ce mai mare pentru evenimente ce îmbină arta cu ştiinţa confecţionării bijuteriilor.

Lansat în 2009, Autor s-a poziţionat de-a lungul celor 19 ediţii anterioare ca un spaţiu de manifestare a bijuteriei contemporane şi de artă pentru designeri selectaţi la nivel internaţional. Ca un loc de întâlnire al celor mai înalte niveluri de creaţie în bijuterie, Autor promovează prin expoziţia-târg, revista tipărită şi platforma digitală cei mai apreciaţi designeri şi le facilitează întâlnirea cu publicul român şi nu numai. Ca un haute-couture al bijuteriei contemporane, artiştii aleşi de jurii specializate explorează diverse teme cum ar fi autenticitate şi filtru personal, diferenţe culturale şi sensuri, frumuseţe acceptată şi estetică neobişnuită, piese purtabile versus bijuterii statement.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.