Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările G20 dau o lovitură de imagine Ucrainei: plafonarea prețului la petrolului rusesc nu intră în discuție la următorul summit

TASS
Rusia petrol

Introducerea unui plafon privind prețurile petrolului rusesc nu se află pe ordinea de zi a summitului G20, a declarat ambasadorul Indoneziei în Rusia, Jose Tavares.

"Până în prezent, nu există planuri pentru a discuta această problemă pe agenda G20. Dar există întotdeauna posibilitatea ca țările G7 să se adreseze separat țărilor G20", a declarat Tavares pentru RIA-Novosti.

El a adăugat, de asemenea, că Indonezia este pregătită să asigure securitatea președintelui rus Vladimir Putin la summitul G20, care anul acesta are loc la Bali.

"În calitate de țară gazdă a summitului G20 din acest an, desigur, vom oferi garanții de securitate pentru toți participanții", a subliniat ambasadorul.

Comentând problema introducerii unui plafon al prețurilor la energia rusă, Tavares a explicat că restricția va funcționa numai cu acordul Federației Ruse, dar este puțin probabil ca Moscova să accepte așa ceva.

"Plafonul de preț poate funcționa doar dacă furnizorul este de acord cu limita de preț, altfel nu funcționează", a spus ambasadorul.

Anterior, pe 10 august, ambasadorul Tavares a declarat că Indonezia este interesată să organizeze o întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Vladimir Zelenski, pe marginea summitului G20.

Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak, a declarat că Zelenski ar putea participa la summitul G20 din Indonezia, dacă Putin va fi prezent acolo. El a menționat că președintele ucrainean preferă să lucreze la summit-uri internaționale prin intermediul formatului online, dar în acest caz este pregătit să facă o excepție.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat în aceeași zi că nu există premise pentru o întâlnire între Putin și Zelenski.

Între timp, după cum a declarat consilierul prezidențial rus Iuri Ushakov pe 20 iulie, o decizie privind formatul participării lui Putin la summit va fi luată imediat înainte de călătorie.

Summitul G20 cu participarea liderilor de stat va avea loc în perioada 15-16 noiembrie. Moscova a informat provizoriu Indonezia despre intenția președintelui rus Vladimir Putin de a participa la summitul G20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.