Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: 'Ziua Naţională este a tuturor românilor care-şi preţuiesc istoria şi identitatea'

Calin Popescu Tariceanu

Ziua Naţională a României este a tuturor românilor care-şi preţuiesc istoria şi identitatea, nu este o zi a oficialităţilor statului sau a partidelor politice, afirmă preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

"Ziua Naţională a României este a tuturor românilor care-şi preţuiesc istoria şi identitatea. Nu este o zi a oficialităţilor statului sau a partidelor politice. 1 Decembrie este şi trebuie să rămână un simbol al unităţii noastre, al solidarităţii naţionale, al fraternităţii tuturor românilor. Cei care vor să transforme această mare sărbătoare într-un eveniment partizan vor fi sancţionaţi de cei cărora sărbătoarea le aparţine cu adevărat, chiar dacă nu sunt vreodată invitaţi în lojele oficiale: cetăţenii obişnuiţi, românii pentru care 1 Decembrie este o zi a unităţii, a fraternităţii, a demnităţii şi a reconcilierii. O celebrare a democraţiei. O rememorare a faptului, adesea uitat în celelalte zile ale anului, că ultimul cuvânt îi revine întotdeauna corpului cetăţenilor, că puterea cea mai deplină într-o democraţie aparţine cetăţeanului. Pe 1 Decembrie ALDE sărbătoreşte Ziua Naţională împreună cu românii!", a scris Tăriceanu pe Facebook, conform Agerpres.

Citește și: Ponta îl ÎNȚEAPĂ pe Iohannis de 1 DECEMBRIE: 'E ziua României (nu ziua lui Klaus)'

Acesta afirmă că ALDE, partidul său, are ca misiune promovarea valorilor naţionale şi a simbolurilor prin care aceste valori se exprimă.

"Unul dintre aceste simboluri este ziua de 1 Decembrie 1918, ziua în care românii, după sacrificii uriaşe, au împlinit idealul naţional la care aspirau de secole, regăsindu-se toţi în aceeaşi patrie şi sub acelaşi drapel. Unirea, fraternitatea, reconcilierea tuturor categoriilor sociale în respectul minorităţilor şi, mai ales, supremaţia voinţei liber exprimate a cetăţenilor sunt semnificaţiile pe care ni le-a lăsat moştenire Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. Din aceste valori s-a construit acum nouăzeci şi opt de ani naţiunea română, ca o naţiune cu dublă vocaţie a unităţii şi a democraţiei. (...) Pentru noi, celebrarea Zilei Naţionale, rememorarea acestui eveniment fondator, este mai mult decât o îndatorire patriotică, este o bucurie, o sărbătoare a naţiunii şi a cetăţeniei democratice. Pretutindeni în ţară, reprezentanţii ALDE se află deci alături de cetăţeni, printre aceştia, la evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie", arată Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.