Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu a răbufnit după criticile lui Dacian Cioloș: 'Propunerea de comisar european nu îi aparține lui Băsescu, am făcut-o eu'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu parlament

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni la un post TV, că el l-a propus pe Dacian Cioloș comisar european, nu Traian Băsescu. Acesta a adăugat că "vorbește de la sine" faptul că Cioloș critică clasa politică, în contextul în care aceasta "l-a împins în sus".

"Propunerea de comisar european nu îi aparține lui Băsescu, am făcut-o tot eu. El (Cioloș – n.r.) era funcționar în Ministerul Agriculturii, și unul dintre colegii mei din PNL, Dan Motreanu fusese numit după demisia lui Remeș. Motreanu a venit la mine și mi-a spus «nu mă regăsesc în această funcție și l-a recomandat pe Cioloș, care avea o carte de vizită bună»", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară la TVR 1, potrivit Mediafax.

Liderul ALDE a adăugat că: "Dar clasa asta pe care el o critică l-a impins în sus și atunci vorbește de la sine. Mi s-a părut foarte nepotrivită această formulă".

Despre USR, Tăriceanu a spus că are convingerea că este un partid creat de conducerea SRI, iar președintelui PNL, Ludovic Orban, după ce "i-au arătat pisica" a devenit "un cățelus care schelălăie pe unde apucă".

Scandalul valizelor: Cel mai mare DUȘMAN al lui Liviu Dragnea știe de unde a apărut Teleormanleaks

"Eu am convingerea că USR e un partid creat de conducerea SRI, văzându-i cum se poziționează, pentru că nu există susținători mai fervenți ai statului paralel, ai serviciilor. PNL a fost cumințit într-un mod foarte eficient. L-au luat pe Orban, i-au arătat pisica, iar apoi a devenit un cățeluș care schelălăie pe unde apucă. PNL care ar fi trebuit să fie un partid de factură occidentală, care să apere drepturile oamenilor, de aceea i-am numit că sunt aliniați statului paralel", a spus președintele ALDE.

Ludovic Orban a afirmat, la un post TV, că a fost mereu mirat de carierele politice ciudate, referindu-se la Dacian Cioloș, numit ministru al Agriculturii de Călin Popescu Tăriceanu, nominalizat comisar european pentru agricultură de Traian Băsescu, iar pentru al doilea mandat propus Victor Ponta.

RĂSTURNARE de situație! Cine NU va beneficia de creșterea salarială anunțată de Olguța Vasilescu

"Pe mine m-au mirat întotdeauna carierele politice ciudate. Urmăresc cu mare atenție diferite cariere extrem de ciudate. Și aici am să vă spun despre Cioloș faptul că a apărut din neant. A fost pus de Tăriceanu ministrul al Agriculturii. Nici azi nu am reușit să înțeleg de ce. După ce a picat guvernul PNL, s-a dus consilier la Băsescu, care era principal adversar al PNL și care l-a propus comisar european. După ce și-a terminat mandatul de comisar european la alegerile din 2014, cine credeți că l-a propus pentru un al doilea mandat de comisar european? Președintele PSD, premierul din acea perioadă Victor Ponta", a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, duminică seară, la postul B1 Tv.

Dacian Cioloş a scris, duminică pe Facebook, că PNL se află în zona vechii clase politice, refuzând "cu obstinaţie" să se reformeze şi să se alăture MRÎ, într-un proiect de schimbare a societăţii româneşti. Acesta a adăugat că liberalii doar aşteaptă "să cadă PSD natural şi ei să le ia locul".

Fondatorul Mișcării România Împreună (MRÎ) a mai spus că de-a lungul timpului au existat alianţe ciudate sau nepotrivite, iar oamenii politici care le-au făcut nu vor să vadă că România s-a schimbat, iar contextul european şi internaţional este diferit în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.