Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu arată spre statistica gravă: '3 milioane de români au fost sacrificați de către Guvernul Orban în numele luptei cu virusul'

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu trage un semnal de alarmă pornind de la statistica gravă ce arată că în luna august 2020 au murit cu 3270 de persoane mai multe decât în aceeaşi lună din 2019. Liderul ALDE pune această situaţie pe seama faptului că bolnavii cronici nu au mai avut acces la tratamentele necesare, ca urmare a transformării unor spitalte în unităţi suport Covid.

"În mulțimea de știri îngrijorătoare legate de COVID-19 sau cele legate de scandalurile cu diplome false ale oamenilor lui Ludovic Orban a trecut aproape neobservată o informație care ar trebui să ne alarmeze.

Institutul Național de Statistică spune că în luna august 2020 au decedat cu 3.270 mai mulți români decât în aceeași lună a anului 2019! Din acest număr, cam 1.200 a fost numărul celor declarați decedați din cauza de COVID-19.

Cei peste 2.000 de români care au decedat suplimentar față de numărul celor din august 2019 sunt, probabil, victimele spitalelor închise. Sunt bolnavii cronici care nu au mai avut acces la îngrijire medicală. Sunt o parte din cei 3 milioane de bolnavi cronici a căror stare de sănătate s-a deteriorat cu fiecare zi și care au fost sacrificați de către Guvernul Orban în numele luptei cu virusul!

Am cerut încă de acum câteva luni deschiderea tuturor spitalelor pentru bolnavii non-COVID! Această solicitare este valabilă și astăzi, pentru că în continuare sunt zeci de spitale care stau goale, în vreme ce milioane de pacienți așteaptă la rând pentru un tratament timp de zile sau săptămâni!

Dacă nu sunt capabili să asigure tratamentul tuturor celor care au nevoie de el, Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră dându-le acestora șansa ca, de aceiași bani, să se trateze în sistemul privat! Soluții sunt, trebuie doar să-ți pese de oameni!", scrie Tăriceanu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.