Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, atac DUR la adresa SRI: 'Are grijă să nu streseze'

tariceanu3

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că Serviciul Român de Informaţii are grijă "să nu streseze" Camera superioară cu foarte multe informări şi a adăugat că, în legătură cu scandalul Hexi Pharma, Comisia parlamentară pentru controlul SRI ar trebui să înceapă să îşi facă treaba. 

Întrebat dacă, de când deţine funcţia de preşedinte al Senatului, a primit vreo informare în legătură cu scandalul Hexi Pharma, Tăriceanu a spus că, "din contră, SRI are o mare grijă de Senat să 'nu streseze' cu prea multe informări", informează agerpres.ro

Referitor la informările primite de la servicii, el a precizat că SRI trimite astfel de documente pe subiecte care ţin de siguranţă naţională, de probleme de politică externă.

Fost ministru al Justiției: Am dubii că este cadavrul lui Condrea

Potrivit lui Tăriceanu, Comisia pentru controlul activităţii SRI "ar trebui să înceapă să lucreze, să înceapă să îşi facă treaba" pe subiectul Hexi Pharma. 

În opinia sa, informările legate de acest caz ar trebui desecretizate. "Pe problema Hexi Pharma nu văd ce ar putea să fie secret şi care nu ar putea să fie transformat în informaţie publică", a afirmat Tăriceanu. 

Şeful Senatului a susţinut, de asemenea, că nu îşi mai aminteşte cu exactitate dacă a primit informări cu privire la acest subiect pe vremea când era premier. 

"Sunt peste opt ani de când nu mai sunt în funcţie, dar nu îmi aduc aminte, printre miile de informări pe care le-am primit, să fi primit o astfel de informare", a declarat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.