Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tandemul Băsescu – Tăriceanu, asaltul final la justiție

stirileprotv.ro

Are trupa Compact o piesă foarte frumoasă, cunoscută probabil multora dintre voi: „După ani și ani / Mă voi întoarce„. Adaptată la textul pe care îl scriu acum ar fi ceva de genul „ne vom întoarce„. Cum care noi? Noi, tandemul de aur al Alianței DA, din 2004, Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu.

Dacă stai și urmărești atent istoria și cum se manifestă ea, vei putea fi martorul unor jocuri fascinante. Ți se va oferi șansa să vezi cum unii oameni suferă niște transformări incredibile, de natură morală, de demnitate, de personalitate. Dacă în 2004 erau priviți ca salvatorii societății românești de pericolul numit un stat aflat total sub controlul PSD, fără pic de justiție, cu o corupție înfloritoare și chiar cu o libertate a presei pusă la îndoială, astăzi, Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu se pregătesc să devină partenerii PSD în asaltul final care se va da la adresa justiției din România. Nu mai departe de această toamnă. Cum este posibil acest lucru? Să îi luăm pe rând pe fiecare din „eroi„:

Traian Băsescu

Fostul președinte al României a reușit performanța unică de a-și dinamita singur toate punctele forte cu care și-a construit mandatul. Ceea ce au încercat vreme de mai bine de 10 ani alianțe politice, trusturi media, a reușit Traian Băsescu în mai puțin de un an. Înconjurat de spectrul ca mai toți apropiații săi politici și personali să fie condamnați, inclusiv el cu probleme în justiție, fostul președinte pare că a ajuns la momentul în care va povesti cum stătea mai exact treaba cu justiția și toate cele în mandatul său. Un prim pas l-a făcut deja, povestind zilele trecute cum a chemat la el în birou, doi câte doi, șefi de instituții cu rol major în lupta anticorupție, pentru a-i pune la punct.

De ce face Traian Băsescu lucrul acesta? De ce vrea el dinamitarea întregii sale creații? Ar fi pueril să ne gândim că doar pentru Elena Udrea sau Bica. Dacă ni s-a oferit șansa să învățăm ceva în toți acești 26 de ani de prezență a lui Traian Băsescu în viața politică este că pentru Băsescu, cel mai important om politic în viața este, da, fix Traian Băsescu.

Călin Popescu Tăriceanu

Pentru fostul președinte al PNL, schimbarea este la fel de dramatică. Tăriceanu nu mai este de mult timp boemul liberal, iubitor de motoare și femei, o figură aristocrată a politicii românești. S-au dus vremurile europeanului cu papion. Tăriceanu este un balcanic de-al nostru, s-a degustat și el, după cum spun procurorii DNA, din multele plăceri ale ilegalităților românești. Și au început să curgă dosarele. Unul, două…și cine știe câte vor mai veni.

Cu adevărat trist pentru Călin Popescu Tăriceanu este faptul că el a devenit, poate mai pregnant decât PSD, portdrapelul celor care pun bețe în roate luptei anticorupție. Prin funcția de președinte al Senatului a reușit prin câteva gesturi de-a dreptul scandaloase să blocheze anchetarea unor parlamentari, prin partidul său a reușit să devină o a doua casă a celor care au probleme cu legea. Iar prin discursul său atât de virulent împotriva DNA, împotriva actelor de justiție, Tăriceanu a reușit să se apropie din nou de vechiul său partener de bilețele, Traian Băsescu. Culmea, nici Elena Udrea nu lipsește din peisaj.

Ce urmează?

Cei doi actori mai sus menționați sunt doar parte din actorii care vor participa, cel mai probabil, la bătălia cu justiția de pe Dealul Parlamentului, prin septembrie – octombrie. Grosul armatei va fi asigurat de PSD. Efectele sonore și de imagine le vor furniza trusturile de presă apropiate de ei. Lehamitea noastră le va alimenta curajul.

Președintele Iohannis pare în acest moment lipsit de orice susținere. Declarațiile de la Ambasada SUA nu prea mai impresionează pe nimeni. PNL, singurul partid care ar putea să mobilizeze lumea alături de el pentru a opri această toamnă neagră, trebuie în primul și primul rând să își rezolve propriile probleme.

Ne mai poate salva ceva? Doar o minune. Sau poate doar noi să ne mai salvăm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.