Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, către PSD: Am impresia că navigăm într-o zonă tulbure

tariceanu

Liderul PLR Calin Popescu Tariceanu spune ca alegerile prezidentiale au dus discutiile intr-o "zona tulbure" referitoare la sistemul de vot.

Tariceanu vrea cat mai rapid o decizie politica dupa cele intamplate in Diaspora. In opinia sa, daca se introduce vot electronic in Diaspora, atunci trebuie introdus si in tara si aplicat la alegerilor locale din 2016.

"(...) ştiţi ce se întâmplă? Găsirea unei soluţii este, hai să spunem, în primul rând, o chestiune de natură politică. Adică, dacă suntem de acord cu toţii şi aici cred că există un consens în această privinţă, fără doar şi poate. A doua chestiune este modalitatea tehnică. Din ce ştiu, sunt două, trei, patru variante care pot fi utilizate: vot prin corespondenţă – unu; doi – vot electronic; trei – menţinerea actualului sistem de vot, dar sigur că presupune majorarea secţiilor de votare. Adică sunt mai multe chestiuni. Pe ce formulă mergem? Avem, în momentul de faţă, cât de cât conturat ce vrem să facem? Pentru că eu vă spun foarte simplu, votul electronic, dacă-l introducem, nu mi s-ar părea normal să-l introducem numai pentru cei care locuiesc în afara graniţelor. Trebuie introdus sistemul de vot, inclusiv la nivel naţional", a declarat Tariceanu in sedinta conducerii Senatului din 24 octombrie.

"Se poate face din punct de vedere tehnic? Bănuiesc că da, dar sunt nişte costuri. Nu ştiu, suntem, în momentul de faţă, pregătiţi să adoptăm şi să implementăm sistemul în aşa fel încât să fie operaţional până la alegerile din 2016 sau nu? Pentru că dacă este o operaţiune mai complicată, pe care eu nu ştiu s-o evaluez, din punct de vedere tehnic şi administrativ, atunci trebuie să găsim o soluţie care să fie practică şi efectivă, eficientă până la alegerile din 2016. Acesta este motivul pentru care aş fi vrut… adică nu mă simt confortabil pentru că am impresia că navigăm aşa într-o zonă de apă tulbure, vrem dar nu ştim exact către ce ne îndreptăm", a mai spus acesta.

Dupa incidentele din sectiile de vot din strainatate, PSD a anunta ca doreste schimbarea legilor electorale astfel incat sa nu mai existe situatii in care romanii din Diaspora sa nu poata sa voteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.