Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Gabriel Oprea, mai frecventabil decât Traian Băsescu

Operatiunea Recrutarea Tariceanu scoate artileria guvernamentala

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că formațiunea sa nu va colabora niciodată cu Traian Băsescu și partidul său, dând de înțeles că Gabriel Oprea este mult mai frecventabil decât fostul șef de stat.

Întrebat, într-o emisiune la Digi 24, dacă Gabriel Oprea mai este un posibil partener politic frecventabil, președintele Senatului a subliniat că ALDE va intra pe liste proprii în alegerile locale, însă la nivel local este posibil să existe colaborare cu  alte partide. Singurul scos din calculele lui Tăriceanu este partidul lui Traian Băsescu, Mișcarea Populară.

„Obiectivul ALDE este să mergem singuri la alegerile locale, pe liste proprii. Acolo unde vor fi interese comune cu PSD, probabil că acel lucru îl vom face, dar aceste înțelegeri locale nu vor face parte dintr-un document. (...) Dacă discutăm despre frecventabilitate, sunt persoane în România cu care chiar nu doresc să am de-a face. Cum ar fi dl. Băsescu și partidul dânsului. În calitate de președinte a făcut extrem de mult rău. Chiar am discutat cu colegii mei dacă ne-am propus cu cineva să nu colaborăm, acesta este partidul domnului Băsescu”.

Întrebat dacă Gabriel Oprea i se pare un partener politic frecventabil, președintele ALDE a răspuns că „dl. Gabriel Oprea conduce un partid care se comportă după regulile democratice”. Despre acuzațiile pe care procurorii DNA i le aduc lui Gabriel Oprea, președintele Senatului a spus:

„Cu prea multă ușurință noi preluăm acuzațiile făcute procurori la adresa unor personalități politici sau oameni simpli și îndepărtăm din start prezumția de nevinovăție. Eu nu pot să apreciez și cred că este rolul instanței să aprecieze dacă dl. Oprea a folosit în mod abuziv sau nu coloana cu antemergător de poliție. Cred că dl. Oprea trebuie să se bucure ca orice alt cetățean de prezumția de nevinovăție.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.