Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu își cere scuze pentru 'regretabila confuzie' despre fiul disidentului Gheorghe Ursu

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, recunoaște că nu l-a cunoscut pe fiul disidentului Gheorghe Ursu, Andrei Ursu, și dă vina pe „o regretabilă confuzie”, potrivit Digi24.

Joi seara, președintele ALDE declarase că Andrei Ursu i-a fost student și că îi împărtășise „cu mare frică” tragedia prin care trecea familia sa.

Andrei Ursu neagă însă că l-a cunoscut vreodată pe Călin Popescu Tăriceanu și că i-a fost vreodată student. Mai mult, l-a acuzAt pe politician de minciună intenționat construită.

„Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu care a murit în închisoare - știți toată istoria - mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era... se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă...”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Într-o scrisoare trimisă ca reacție la această declarație, fiul disidentului anticomunist arăta că „este evident că domnul Tăriceanu a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică. El dorește să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident”.

Totuși, spune șeful ALDE, eroarea pe care a făcut-o „nu merită, cred eu, reproșuri atât de tăioase”.

Citește și: Probleme pentru Victor Ponta: Deputatul evreilor, Silviu Vexler, condamnă afirmația despre mitul evreilor care fură copii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.