Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu îl acuză pe Iohannis că ignoră Comisia de la Veneţia: 'ALDE cere membrilor şi susţinătorilor săi să boicoteze referendumul'

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe preşedintele Iohannis că a ignorat recomandările Comisiei de la Veneţia prin faptul că a convocat un referendum suprapus cu alt tip de scrutin. Liderul ALDE reiterează apelul adresat membrilor şi simparizanţilor formaţiunii sale de aa boicota referendumul de pe 26 mai.

CITEȘTE ȘI: Vinul roşu protejează inima şi creierul. Dacă nu depăşeşti această cantitate zilnică

"Vreau să vă spun ceva: convocarea acestui referendum naţional de către preşedintele Iohannis are un singur scop: e o manevră pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată să-şi facă precampanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Este un test al popularităţii, dacă vreţi, pe care Klaus Iohannis îl face, un experiment electoral pe spatele românilor. Aici este doar interesul domniei sale la mijloc. Altfel nu se explică de ce Klaus Iohannis a ales să ignore recomandarea Comisiei de la Veneţia de a nu se veni cu o altă temă politică atunci când sunt alegerile pentru Parlamentul European pentru că și așa avem deficit de participare. Altfel, preşedintele Iohannis nu uită să invoce apăsat recomandările forurilor europene, dar doar atunci când îi serveşte interesului domniei sale. În concluzie, ALDE cere membrilor şi susţinătorilor săi să boicoteze referendumul, pentru că, pănă la urmă, a bruia sau a manipula alegerile europarlamentare doar pentru un mic beneficiu electoral, aşa cum face preşedintele Iohannis, pot să spun că este o jignire adusă românilor", a afirmat Tăriceanu, într-un interviu pentru Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.