Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, întrebat ce-i reproșează lui Toader: Am discutat să închidem subiectul justiției până pe 1 martie; opoziția profită

playtech.ro
tariceanu toader

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că din punctul său de vedere nu ar fi fost nicio problemă ca Guvernul să modifice prin OUG codurile penale și că a discutat cu ministrul Tudorel Toader ca subiectul să fie închis până pe 1 martie și că din prelungirea discuțiilor profită opoziția.

  • „Cu Tudorel Toader ce constat este că ministrul este extrem de criticat si a fost criticat nu doar azi, e o critica permanenta pentru tot ce-a facut in privinta reformei din justitie. A fost criticat de opozite, acum ajunge sa fie criticat nu de coalitie, ci de majoritatea care sustine Guvernul. Unii considera ca a facut prea mult si prea repede, altii ca a prea putin si prea incet. Este o inflamare pe care o vad. Si eu mi-as fi dorit ca aceasta problema sa fi fost inchisa mai demult pentru ca perturbă campania pentru europarlamentare. In loc sa discutam de teme europene, de promovarea intereselor Romaniei...”, a declarat Tăriceanu, la dcnews.ro.

El a spus că cei din opoziție profită de această situație și că s-a stabilit în coaliție, de față cu Tudorel Toader, să se închidă subiectul justiției până pe 1 martie. Întrebat dacă are ce să îi reproșeze lui Toader, Tăriceanu a răspuns:

  • „Noi am discutat mai demult sa inchidem subiectul justitiei pana la 1 martie, si cu dna premier, alaturi de dl Dragnea, in cadrul unei reuniuni informale. Azi e 10 aprilie si inca discutam, dam ordonantele, nu le dam, reia Parlamentul procesul si la alegerile europene ce discutam? Cei din opozitie profita”.

Tăriceanu a indicat că nu ar fi fost nicio problema să se dea OUG pe punerea in acord a codurilor penale cu deciziile CCR.

  • „Pentru codurile penale, la modificarile transate prin decizii ale CCR, nu ar fi fost nicio problema sa le adoptam printr-o ordonanta de urgenta”, a spus președintele ALDE.

Citește și: SURSE - Tensiuni majore în CCR: Doi judecători acuză scurgeri de informații și presiune publică pe completurile de 3 de la ÎCCJ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.