Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Tensiuni majore în CCR: Doi judecători acuză scurgeri de informații și presiune publică pe completurile de 3 de la ÎCCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
ccr curtea constitutionala Inquam

Doi judecători CCR au declarat, joi, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, sub protecția anonimatului, că sunt deranjați de o presiune mediatică pe tema completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ și că din ședințele plenului 'transpiră' informații care ar trebui să fie cunoscute doar de judecători.

  • Suntem deranjați că se fac speculații, că se vorbește de tabere, că se vorbește de scoruri de 5 la 4”, a spus un judecător CCR pentru ȘTIRIPESURSE.RO, cu referire la știrile și declarațiile publice pe tema completurilor de 3 de la ÎCCJ.

Alt judecător CCR spune că nu este normal să apară informații din deliberările care au loc în sala de plen între judecători.

  • Ieri, nu ieșisem din ședință și începea să apară ce discutăm. Ori cineva stă cu telefonul deschis, ori suntem ascultați”, a declarat judecătorul constituțional pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Curtea Constituțională a amânat pentru data de 19 aprilie pronunțarea pe conflictul între Parlament și ÎCCJ, pe tema completurilor specializate în cazurile de corupție, ridicat de Florin Iordache.

  • Florin Iordache a declarat, miercuri, în susținerea punctului de vedere la CCR, că au fost formate completurile la instanța supremă pentru cazurile de corupție prin ignorarea legii, adăugând că era obligatorie, prin lege, constituirea completurile specializate.
  • Șefa instanței supreme, Cristina Tarcea, a declarat că ÎCCJ nu a încălcat legea 78/2000, așa cum este susținut în sesizarea la CCR a conflictului între cele două instituții, fiindcă în ceea ce privește completurile specializate, constituirea acestora este făcută conform altei legi, 92/1992.

Citește și: SURSE - Dăncilă s-a speriat de activarea Articolului 7: culisele 'divorțului' de Liviu Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.